Το “Αγνοημένο και Πικραμένο” ιερατείο του ΚΙΕΦ στέλνει μηνύματα στην ΠτΔ (video)

2 Ιουνίου 202012:54

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε μία συντονισμένη με τις εν εξελίξει υβριδικές απειλές της Τουρκίας “εικονική” διαμαρτυρία προχώρησε το ιερατείο του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ με την Πρόεδρό της κ. Τζ. Ασάφογλου να εκφράζει την δυσαρέσκειά της, για την περιφρόνηση που της έδειξε η ΠτΔ (ως “αγνόηση” το αναφέρει η κ. Ασάφογλου) η οποία συνάντησε τις Γυναίκες της Θράκης, τις Γυναίκες της Ελλάδας και όχι την πρόεδρο του προκλητικού μειονοτικού κόμματος.

Με ανανεωμένη εμφάνιση (προς το σοβαροφανές) και με εμφανή την προσπάθεια να μιλήσει “καλά” την ελληνική γλώσσα , η κ. Τζ. Ασάφογλου δεν κατάφερε να προσδώσει την απαραίτητη σοβαρότητα στο διαδικτυακό της διάγγελμα και είναι σίγουρο ότι χωρίς τα χορηγούμενα teaser και την φιλοξενία της σε εμβληματική τοπική εφημερίδα, είναι ζήτημα εάν θα ασχολούμασταν μαζί της σήμερα, αφού η μηδενική της παρουσία μετά κόπου και βασάνων μετατρέπεται σε μονοψήφιο νούμερο δημοτικότητας.

Η κ. Τζ. Ασάφογλου προσέθεσε ακόμη ένα ατόπημα στην μέχρι τώρα πορεία της, ενώ καλό θα ήταν να θυμηθεί τους λόγους για τους οποίους την περιφρόνησε η Ελληνική Πολιτεία, όπως ήταν η προσβλητική στάση που επέδειξε στο πρόσφατο παρελθόν κατά του Θεσμού της Προεδρίας αλλά και η συμπόρευση των Ερντογανικών της Θράκης στην εκστρατεία κατά του (τότε) ΠτΔ κ. Πρ. Παυλόπουλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Θράκη.

Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και τώρα, κατ’αρχήν με τον Σύλλογο Επιστημόνων να διαμαρτύρεται προ της επισκέψεως της ΠτΔ ενώ μετά την σκυτάλη πήραν πιο ενεργά η ABTTF του κ. Χ. Χαμπίμπογλου και το ΚΙΕΦ των ψευδομουφτήδων και του Λ. Σαδήκ.

Να επισημανθεί ότι εκτός από τις (μουσουλμάνες) “Γυναίκες της Θράκης” ιδιαιτέρως θερμή ήταν η συνάντηση που είχε στην Τσανάκλειο Σχολή η ΠτΔ κ. Αικ. Σακελλαροπούλου με τον Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής κ. Τζιχάντ Χαλήλ.

Όλα αυτά βεβαίως δεν είναι τυχαίο ότι συμβαίνουν σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία κλιμακώνονται στο πεδίο οι πραγματικές τουρκικές προκλήσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση να καλείται να αντιμετωπίσει μια συγχρονισμένη και συνδυαστική τουρκική επίθεση.

Τέλος, η κ. ΠτΔ ελπίζουμε πως εκ των υστέρων αντιλαμβάνεται ότι η τουρκική απειλή δεν αντιμετωπίζεται με αβρότητες, φιλοφρονήσεις, αναπολήσεις και περίτεχνο λόγο αλλά πρέπει να αναχθεί στο πλαίσιο της ενδοπολεμικής αποτροπής της..

Με λίγα λόγια, χρειάζονται απαντήσεις σαν αυτές που ήξεραν να δίνουν ο Γ. Καραϊσκάκης και οι συμπολεμιστές του αλλά και οι Θρακιώτες Αγωνιστές του 1821 τους οποίους μάλλον θα αγνοήσει η κ. Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου.

DEB Partisi Genel Başkan'ı Çiğdem Asafoğlu: ''Saygıdeğer Cumhurbaşkanı, Batı Trakya ziyaretinizi basından takip ettim. Gördüğüm kadarıyla Azınlık mensubu kadınlar ile de bir araya geldiniz ve bu gayet olumlu bir gelişme ancak bir kadın olarak ve ayrıca iki kez seçimlere katılmış, İskeçe ve Rodop illerinde birinci Parti olan ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ezici çoğunluğunu temsil eden Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı olarak, Azınlık için, büyük önem taşıyan bu siyasi partiye de vaktinizi ayırmış olsaydınız çok daha pozitif ve demokratik bir adım atmış olacağınızı düşünmekteyim. Doğruyu ve var olanı görmezden gelmek kimseye yaramadığı gibi, bu şekilde doğru ve gerçeğin sadece kenara itildiğini görüyorum.''

Gepostet von Dostluk Eşitlik Barış am Sonntag, 31. Mai 2020

Αρθρογράφος