Τί ακριβώς συνέβη στο Πραγγί;

11 Δεκεμβρίου 201919:33

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η καταγραφή ενός συμβάντος είναι η μία πλευρά της ενημέρωσης  και η ερμηνεία του βάσει στοιχείων και “ρεπορτάζ” η άλλη , με τρίτη ενδιάμεση διάσταση την ορθή και τεκμηριωμένη πληροφόρηση.

Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια που θα μεγενθύνει ή θα υποτιμήσει μία  είδηση παραπέμπει σε πρακτικές παραπληροφόρησης ή -ανάλογα των περιστάσεων-και προπαγάνδας.

Το περιστατικό στο Πραγγί Διδυμοτείχου συνέβη! Τα σύγχρονα μέσα πληροφόρησης το ανέδειξαν και ταυτόχρονα κατέγραψαν δύο ενδιαφέρουσες τάσεις: την μισή Ελλάδα να θεωρεί ως υπαρκτό τον τουρκικό κίνδυνο και ένα τμήμα της κοινής γνώμης να κατηγορεί την πρώτη για τον φόβο αυτό!

Την ίδια στιγμή , το αθηνοκεντρικό κράτος και οι εδώ εκπρόσωποί του αποπειράθηκαν να υποβαθμίσουν το γεγονός αντί να ασχοληθούν με την πραγματική του διάσταση.

Στη συνέχεια “διαρροές” από το ΓΕΕΘΑ τόνιζαν ότι «Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Πραγγί του Έβρου.Η νησίδα ανάλογα με τη ροή του ποταμού, πότε συνδέεται με το ελληνικό και όποτε με το τουρκικό έδαφος. Αυτήν την εποχή συνδέεται με Τουρκία», αναφέρουν οι πηγές του ΓΕΕΘΑ, σχετικά με το περιστατικό στον Έβρο «Κάποιος κρέμασε χθες την τουρκική σημαία στη νησίδα αλλά μετά από τηλεφώνημα της ελληνικής πλευράς από κάποιον τοπικό φορέα, την μάζεψαν. Λύθηκε δηλαδή σε τοπικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν άλλες προεκτάσεις στο ζήτημα».

Σε μία νέα εκδοχή που ανέδειξε ο έμπειρος στρατιωτικός συντάκης του ΑΝΤ1 κ. Χρήστος Μαζανίτης ” Η συνεργασία του ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου με τον ΑΓΕΣ Γ. Καμπά και τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια απέτρεψαν θερμό επεισόδιο στον Έβρο”. Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

 

Αρθρογράφος