Θ. Πλεύρης: Δεν έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για άρση των αναστολών των ανεμβολίαστων υγειονομικών

21 Σεπτεμβρίου 202118:56

Δεν έκανε δεκτό ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το αίτημα αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για άρση των αναστολών καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών και επιστροφή στην εργασία τους με δύο rapid test την εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο στάσης εργασίας, ζητώντας την άρση της αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων επαγγελματιών υγείας που έχει ως αποτέλεσμα όπως αναφέρει «να αποδιοργανωθεί και ραγδαία να ιδιωτικοποιείται το σύστημα υγείας», αλλά και την επίλυση οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων.

Αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας σήμερα κατά την κινητοποίηση

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα έξω από το Υπουργείο Υγείας κατά την Πανελλαδική Στάση Εργασίας.

Ο Υπουργός Υγείας είδε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ. Θέσαμε τα ζητήματα ειδικά την άρση των αναστολών καθηκόντων των ανεμβολίαστων συναδέλφων με αποτέλεσμα να αποδιοργανωθεί και ραγδαία να ιδιωτικοποιείται το σύστημα υγείας.
Ο Υπουργός για την δυνατότητα χορήγησης κανονικής άδειας όσων συναδέλφων συνταξιοδοτούνται υπέγραψε την απόφαση χορήγησης μπροστά μας.

Για την ανανέωση των συμβάσεων είπε ότι για τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ ότι έχει τη δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας, για παράταση ενός έτους και περιμένει την σχετική απόφαση. Για τους επικουρικούς για έξι μήνες (Μάιος 2022).

Ζητήσαμε την μονιμοποίησή τους και είπε ότι δεν προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο. Είπε επίσης ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η προκήρυξη των θέσεων όλων των συμβασιούχων ώστε να συμμετάσχουν με αυξημένη μοριοδότηση.

Για τους ΣΟΧ είπε ότι δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων. Η δική του εισήγηση είναι για ανανέωση. Για την θεσμοθέτηση της δυνατότητας προκήρυξης διαγωνισμών, για πρόσληψη προσωπικού ΣΟΧ από 1/1/2022 στα Νοσοκομεία δεν απάντησε.

Για την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων συναδέλφων είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση άρσης του μέτρου και επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων με δύο rapid test την εβδομάδα όπως συμβαίνει με άλλες επαγγελματικές ομάδες και τα μέτρα προστασίας. Η τρίτη δόση εμβολίου είπε ότι θα είναι προαιρετική για τους υγειονομικούς.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Αύριο Τετάρτη 22/9/2021 συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση, την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Αρθρογράφος