Η «τετρακίνητη» Ροδόπη της δράσης και της ευαισθησίας

3 Απριλίου 201723:46

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η Λέσχη 4×4 Κομοτηνής στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεων της για το 2017 πραγματοποίησε την Κυριακή 2 Απριλίου δενδροφύτευση στο χώρο της πίστας της Λέσχης στο Τυχερό με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Ροδόπης που διέθεσε τα δενδρύλια και την ευγενή προσφορά του δασοπόνου Νίκου Δουλακάκη και του μέλους της Λέσχης Κώστα Φλώρο που είχε την ευθύνη για την διαμόρφωση του χώρου

Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην αναβάθμιση του τοπίου, με την φύτευση 300 περίπου δενδρυλλίων και την δημιουργία ενός οργανωμένου χώρου πρασίνου δίπλα στην Κομοτηνή, ο οποίος εκτός από τις δραστηριότητες της Λεσχής θα μπορεί να φιλοξενεί και συλλογικές δράσεις άλλων φορέων. Απώτερος στόχος είναι η αναβάθμιση και η εξέλιξη του χώρου σε θεματικό πάρκο και χώρο αναψυχής που θα μπορούν να τον απολαμβάνουν όχι μόνο τα μέλη της Λέσχης αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Οι δραστηριότητες της Λέσχης θα συνεχιστούν για το 2017 και θα περιλαμβάνουν εκτός από δράσεις που έχουν σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και άλλες δράσεις στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και της τοπικής ανάπτυξης.

Τα μέλη της λέσχης ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνουν δεντροφύτευση, σε συνεργασία με τη διεύθυνση δασών Νομού Ροδόπης, στην πίστα της λέσχης που είναι στο Τυχερό.

Επίσης, στο τέλος του 2016 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο οδηγικής στον χώρο της πίστας ενώ εντυπωσιακό θέαμα προσέφεραν τα πληρώματα των οχημάτων 4×4 που συμμετείχαν εκδήλωση Trophy Ride που διεξήχθη πέρυσι στη Ροδόπη.

Πρόκειται για την εκδρομικού – περιηγητικού χαρακτήρα εκτός δρόμου εκδήλωση Trophy Ride στην οποία έλαβαν μέρος αυτοκίνητα εκτός δρόμου από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

 

Η Λέσχη συμμετέχει και σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς όπως δείχνει και η συμμετοχή της στο πλαίσιο του 4ου εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο «Άτομα με Αναπηρία Σε Περιβάλλον Κατασκηνώσεων – Σχεδιασμός και Εφαρμογή Προγραμμάτων Ενσωμάτωσης» και της επίσκεψης του “Progressive Eltem – und Erzieherverband e.V” (PEV) στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου «Περπατώ» για την παρακολούθηση των δράσεων του και τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δράσεις συμμετοχής και εξοικείωσης με αυτοκίνητα τύπου 4×4.

Να επισημανθεί ότι η δραστηριότητα της Λέσχης 4Χ4 Κομοτηνής μπορεί ν’αποτελέσει κι έναν σημαντικό πόλο έλξης όσων ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο τουρισμό.

Αρθρογράφος