Τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων κατά την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ (Eid al Adha)

16 Ιουνίου 202423:28

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία σε περιοχές της χώρας στις οποίες δεν λειτουργούν χώροι προσευχής για μουσουλμάνους καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους, προκειμένου να τους παραχωρηθούν χώροι κατάλληλοι για την εποχή και τις καιρικές συνθήκες οι οποίοι θα εξυπηρετούν την τέλεση της προσευχής κατά την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ (Eid al Adha) την 16η Ιουνίου 2024 

Δεδομένης της λειτουργίας του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, δεν υφίσταται ανάγκη παραχώρησης χώρων από τον Δήμο Αθηναίων και τους όμορους Δήμους για την τέλεση της προσευχής κατά την ημέρα αυτή (16η Ιουνίου).

Ειδικά για τις περιοχές της Ρόδου και της Θεσσαλονίκης θα δοθεί προς χρήση στους μουσουλμάνους συμπολίτες και επισκέπτες μας, για την προσευχή της 16ης Ιουνίου, το Τέμενος «Σουλεϊμανίγιε» και το Τέμενος «Γενί Τζαμί» αντίστοιχα.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών (τηλ. 210-3424576) ή με το Τμήμα Μουσουλμανικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (τηλ. 210-3442829).

Αρθρογράφος