Ταξίδι στη γνώση και την (πραγματική) ζωή για μαθητές και γονείς του “Κολλεγίου” της Αλεξανδρούπολης

20 Μαΐου 201812:20

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων μαθητες, γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου “Κολλέγιο” της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική-ενημερωτίκή επίσκεψη στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί.

Στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν αναπαραστάσεις όλων των σταδίων επεξεργασίας του μεταξιού. Το Μουσείο Μετάξης οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με παιχνίδια και δραστηριότητες, για σχολεία και ομαδικές επισκέψεις, όπως το πρόγραμμα «Ελάτε να υφάνουμε», όπου τα παιδιά διδάσκονται τον κύκλο της σηροτροφίας, τη διαδικασία της ύφανσης και τη βαφή των μεταξωτών.

Οι μικροί επισκέπτες και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία εκπαιδευτική βιωματική δράση για παιδιά ηλικίας 10 έως 16 ετών, με τίτλο «Μια φορά και έναν καιρό μια νύφη…». Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Νύφες. Ιστορίες από μετάξι» και με όχημα το θεατρικό παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι βίωσαν μια ιδιαίτερη μουσειακή εμπειρία.

Στη συνέχεια οι “Κολλεγιόπαιδες” επισκέφθηκαν το Κέντρο Ενημέρωσης Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν περισσότερα πράγματα για το υπέροχο οικοσύστημα του Δάσους Δαδιάς, να ενημερωθούν για τα σπάνια αρπακτικά πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή και να πάρουν πληροφορίες για το Εθνικό Πάρκο, αλλά και για άλλα ενδιαφέροντα μέρη σε όλο το Νομό Έβρο και ξεναγήθηκαν στο Παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών με το λεωφορείο (mini bus) του Φορέα Διαχείρισης.

Τελευταίος σταθμός των μικρών εκδρομέων ήταν το Εβροπάρκο – Oικοτουριστικό πάρκο όπου απόλαυσαν ένα υπέροχο γεύμα στο εστιατόριο παραδοσιακού ύφους, μέσα σε έκταση 167 στρεμμάτων και κοντά σε μονάδα εκτροφής θηραμάτων. Στο πάρκο υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης με ηλεκτρονικά αυτοκινητάκια και η παρατήρηση ζώων τόσο της περιοχής όσο και από άλλες χώρες όπως λάμα, τάρανδοι, μάρα της Παταγονίας κ.α. Επίσης το συγκρότημα διαθέτει παιδική χαρά και γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Αρθρογράφος