Τα social media δεν πάνε Βουλή!

13 Δεκεμβρίου 201809:17

H αντιπαράθεση του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή των Ελλήνων δεν προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον των Social Media.

Τα queries «Αλέξης Τσίπρας» και «Κυριάκος Μητσοτάκης» με επίκεντρο τις ομιλίες στη Βουλή κατέγραψαν σύμφωνα  με το σύγχρονο εργαλείο PaloPro για Web & Social Listening και Analytics, στο ελληνικό διαδίκτυο 863 συνολικές αναφορές για τη χρονική περίοδο 11 -12 Δεκεμβρίου 2018. Τα συναισθήματα των αναφορών για τα δυο queries είναι στην πλειοψηφία τους ουδέτερα, ακολουθούν τα αρνητικά και τέλος τα θετικά συναισθήματα.

Αλέξης Τσίπρας

  

 

Κυριάκος Μητσοτάκης

 

 

H ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη σύμφωνα με την ανάλυση περιεχομένου του PaloPro αντιμετώπισε επιφυλακτικά τους Τσίπρα και Μητσοτάκη. Αναλυτικότερα:

  • To μεγάλο μέρος των χρηστών του διαδικτύου επικεντρώθηκε κυρίως στο Σκοπιανό που υποβάθμισε τη μη περικοπή των συντάξεων.
  • Οι υψηλοί τόνοι που ακολούθησαν οι Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν εντυπωσίασαν αλλά μάλλον κούρασαν ένα αριθμό συνειδητοποιημένων χρηστών του διαδικτύου που είδαν την αντιπαράθεση ως μια παράσταση παρά ως μια ανταλλαγή απόψεων με ουσία.
  • Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου εκτιμούν ότι οι υψηλοί τόνοι εντάσσονται μέσα σε προεκλογική ατζέντα.
  • Τα SocialMediaσύμφωνα με τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα του PaloProδήλωσαν απών από την αντιπαράθεση Τσίπρα και Μητσοτάκη.
  • Τα αρνητικά συναισθήματα σύμφωνα με την ανάλυση περιεχομένου παραπέμπουν σε επικρίσεις για το πως ασκείται η κυβερνητική πολιτική και η αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας.
  • Η πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου δεν πείστηκε από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (ουδέτερα συναισθήματα) επειδή δεν απευθύνθηκαν σύμφωνα με την ανάλυση περιεχομένου στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.
  • Ο Αλέξης Τσίπρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζει να ερεθίζει τα ευαίσθητα εθνικά αντανακλαστικά των χρηστών του διαδικτύου.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να παρουσιάζει έλλειμμα στα εθνικά θέματα παρά τις έντονες επικρίσεις προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

__________________

 

*ΟΝίκοςΑρβανίτηςείναι Content Director τηςPalo Services. Είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι από το 1994 και αναγνωρισμένος αναλυτής της περιοχής των Βαλκανίων στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων. Συνεργάζεται με διεθνή ειδησεογραφικά,  βαλκανικά και ελληνικά μέσα (υπήρξε και διευθυντής του σερβικού Ekonomist). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εγκληματολογίας και Ποινικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 12 βιβλία του σε σερβική, αγγλική και ελληνική γλώσσα.

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας είναι Sr. DataAnalyst της PaloServices. Είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος. Άρχισε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Επενδυτής» (2000 -2014). Αρθρογραφεί από το 2012 στο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία και συνεργάζεται με διάφορα διεθνή και ελληνικά ψηφιακά μέσα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστήμιου Kent. Με τη ιδιότητα του διεθνολόγου έχει μιλήσει και σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό. Έχειπαρακολουθήσειπιστοποιημένα courses και seminars για Digital Media, Social Media Strategies, Digital Marketing & Advertising.

Οι δυο είναι συγγραφείς του βιβλίου «In social MEDIA RES» που με βάση το λογισμικό PaloPro αποκωδικοποιεί το περιεχόμενο των social media και των ψηφιακών μέσων για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.

 

 

Αρθρογράφος