Τα σενάρια για να πάει στα μπαράζ του Μουντιάλ η Εθνική Ελλάδος…

8 Οκτωβρίου 201710:19

Σε ένα αγώνα που διεξήχθη ανάμεσα σε ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα στις κερκίδες του ΓΣΠ, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 2-1 της αντίστοιχης της Κύπρου, και αξιοποίησε στο έπακρον το «δώρο» του Βελγίου, αφού ξεπέρασε τη Βοσνία και «έπιασε» την δεύτερη θέση του ομίλου που οδηγεί υπό προϋποθέσεις στα μπαράζ των προκριματικών. Αν και η Εθνική Ελλάδας δεν έπαιξε και το καλύτερο της παιχνίδι, έπαιξε καλύτερα και άξιζε τη νίκη. Η Κύπρος πίεσε, αλλά τα πολλά λάθη δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και αποκλείστηκε και μαθηματικά από τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η Εθνική μας ομάδα περιμένει πλέον ένα και μόνο από τα παρακάτω σενάρια για να πάει στα μπαράζ (αφού κερδίσει την Τρίτη-όπως αναμένεται-το Γιβραλτάρ εντός έδρας)…

Αναλυτικά:

-Στο Σλοβενία-Σκωτία (σήμερα Κυριακή στις 19.00) να ΜΗ νικήσουν οι φιλοξενούμενοι. Κάτι απόλυτα εφικτό, διότι παίζουν μεν την πρόκριση, αλλά και οι Σλοβένοι έχουν κίνητρο γιατί θα διεκδικούν τις δικές τους ελπίδες (σε περίπτωση που δε νικήσει η Σλοβακία τη Μάλτα).

-Το Ουαλία-Ιρλανδία (Δευτέρα-21.45) να τελειώσει ισόπαλο. Αν όχι, να νικήσουν οι φιλοξενούμενοι. Σε μια τέτοια περίπτωση (και εφόσον δεν μας «κάτσει» κάποιο από τα άλλα σενάρια) η θέση των μπαράζ θα παιχτεί στη διαφορά τερμάτων.

-Το Ουκρανία-Κροατία (Δευτέρα-21.45) να λήξει χωρίς νικητή. Θεωρητικά είναι το λιγότερο πιθανό σενάριο, αφού αν υλοποιηθεί θα μείνουν και οι δυο εκτός Μουντιάλ. Η μεν Κροατία επειδή θα είναι εκείνη η χειρότερη δεύτερη των ομίλων και η δε Ουκρανία επειδή θα μένει ούτως ή άλλως τρίτη στον όμιλο.

Αρθρογράφος