Στροφή Αρριανών: Μας ξέχασαν…

12 Ιανουαρίου 202100:01

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους κι επαγγελματίες από τον Κοινότητα Στροφή και τον Δήμο Αρριανών μαθαίνουμε  πως η τροφοδοσία των υπό υγειονομική επιτήρηση οικισμών συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Να επισημανθεί ότι ο Δήμος Αρριανών μεριμνά σε διαρκή βάση για την παροχή βοήθειας και αγαθών στα υπό υγειονομικό εγκλεισμό χωριά ενώ κάποιες κούτες με αντισηπτικά και μάσκες φαίνεται ότι πήγαν και αρμόδιοι της ΠΑΜΘ αν και δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση!

Με απόφαση Δημάρχου Αρριανών αναβλήθηκαν οι μετακινήσεις των μαθητών των νηπιαγωγείων/δημοτικών από τους 4 υπό περιορισμό οικισμούς καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για rapid tests στο σύνολο του πληθυσμού.

Οι κάτοικοι εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους καθώς κανείς αρμόδιος δεν τους έχει επισκεφθεί ενώ δεν είχαν επικοινωνία με υπεύθυνους από την Α ή Ββάθμια Εκπαίδευση Ν. Ροδόπης.

Ιδιαιτέρως αποδοτική , μας λένε οι κάτοικοι, θα ήταν η χρήση μεθόδου τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά αλλά και “τηλευποστήριξης” για τους ενήλικες.

Σχετικό ερώτημα διατυπώθηκε προς την ΓΓ Υπουργείου Παιδείας κ. Σίσσυ Γκίκα.

Όπως μαθαίνουμε, επίσης, ιδιαίτερα είναι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κλειστή κοινωνία της περιοχής γεγονός που επιβάλλει την μέριμνα για την βελτίωση της ψυχικής υγείας των κατοίκων.

Όπως πληροφορούμαστε οι κάτοικοι του Ηπίου έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακές εξετάσεις σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ εργαστήριο των Σαπών.

Να θυμίσουμε ότι με νεώτερη απόφαση της ΓΓΠΠ παρατείνεται το lockdown στην περιοχή μέχρι 18/1 .

 

Αρθρογράφος