Στους 81 τα θύματα του Covid19 στην Ελλάδα-42 τα κρούσματα στην ΠΑΜΘ

7 Απριλίου 202012:42

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στους 81 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό καθώς έφυγε από τη ζωή ένας 42χρονος από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και μια 84χρονη που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό».

Και τα δύο τελευταία θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας είχαν υποκείμενα νοσήματα.Κατά πληροφορίες ο άτυχος 42χρονος ήταν παχύσαρκος και έπασχε από δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, καθώς από τις 30 Μαρτίου δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την γεωγραφική κατανομή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, στη Θράκη καταγράφονται 42 συνολικά κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα 21 στην Π.Ε. Ξάνθης, 14 στην Π.Ε. Έβρου και 7 στην Π.Ε. Ροδόπης. Επίσης έχουν καταγραφεί 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας και 5 στην Π.Ε. Δράμας.

Στη Θράκη, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, έχουν καταγραφεί 7 θάνατοι σε ασθενείς με COVID-19. Πρόκειται για έναν 77χρονο άνδρα από το Νομό Ξάνθης, ο οποίος ήταν το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στη Θράκη και κατέληξε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, και 6 άνδρες 61 και 72 ετών (από τον Έβρο) και 46, 62, 70 και 78 ετών (από το Νομό Ξάνθης) που κατέληξαν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο έχει οριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα πάντα με ανεπίσημες πληροφορίες, νοσηλεύονται 17 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προέρχονται από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (τα περισσότερα από το Νομό Ξάνθης). Στα ευχάριστα νέα, τις προηγούμενες μέρες εννέα ασθενείς ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο.

Από το Ν. Ροδόπης δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  από ομάδες πολιτών-κατοίκων συγκεκριμένων περιοχών αναφέρονται κρούσματα σε οικισμούς των Δήμων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών-Φιλλύρας. Ειδικά χθες, αναφέρθηκε και θάνατος συμπολίτη μας  από δήμο του Ν. Ροδόπης που κατέληξε στο ΠΓΝΑ.

Καμία από τις παραπάνω πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται από τις αρμόδιες πηγές εκτός από τις καθημερινές εκθέσεις του ΕΟΔΥ.

Ιδιαίτερος προβληματισμός αναπτύσσεται στην κοινή γνώμη Ξάνθης και Ροδόπης από τον συντονισμό και την οργάνωση ΟΤΑ και κεντρικής διοίκησης που αποτελεί άλλωστε κι έναν απαραίτητο κρίκο στην αλυσίδα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αρθρογράφος