Στις καλένδες το Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή;

24 Μαρτίου 202314:38

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα προχωρά η ρύθμιση “Κεραμέως” για την ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας στη Σχολή Επιστημών Αγωγής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης . το οποίο προφανώς θα λειτουργήσει το 2023-24 με την Εργοθεραπεία να μεταφέρεται στο μακρινό 2025.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις υπ. αριθμ. 17/63/10.02.2022 και 22/63/10.02.2022 αποφάσεις της Συγκλήτου του ΔΠΘ που αφορούν α) στο έργο για τις Εγκαταστάσεις Εκπαίδευσης του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο και β) στο έργο για τις κτιριακές υποδομές του Τμήματος Εργοθεραπείας του ΔΠΘ στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής αντίστοιχα, εγκρίθηκαν τα κτιριολογικά προγράμματα για τα οποία αναμένεται πλέον η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ώστε να ανοίξει ο δρόμος της χρηματοδότησης για την εκπόνηση των οριστικών μελετών. Στις αποφάσεις αυτές υπάρχουν οι σχετικές προυποθέσεις για τις εγκαταστάσεις της εργοθεραπείας.
Κυβερνητικές πηγές από την Αθήνα μας διαβεβαίωσαν ότι “όλα προχωρούν κανονικά” .
Όπως είχε ανακοινώσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή το “Τμήμα Εργοθεραπειάς στην Κομοτηνή θα λειτουργήσει από τη μεθεπόμενη χρονιά”.
 
Διαφορετική άποψη έχει στέλεχος κόμματος της αντιπολίτευσης που ισχυρίζεται ότι το ζήτημα κόλλησε “διότι όπως προβλέπει ο Νόμος 4957/2022 Προκειμένου να ιδρυθούν κάποια νέα Τμήματα ή να μεταφερθούν σε άλλο πανεπιστήμιο πρέπει αφενός να υπάρχει γνώμη της Συγκλήτου των αντίστοιχων Α.Ε.Ι. και αφετέρου η γνώμη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), κι εδώ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ακόμη για την σχολή εργοθεραπείας”.
 
Επίσης, φίλοι εργοθεραπευτές μας υπενθύμισαν οτι “η ένταξη του Τμήματος Εργοθεραπείας στη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την διάταξη του άρθρου 9 παρ. 1 του Νόμου 4485/2017 καθώς είναι επάγγελμα υγείας” και μας παρέπεμψαν σε επιστολή που έστειλε ο ΠΣΕ
 
Σε τοπικό επίπεδο δεν βλέπουμε ν’απασχολεί το τοπικό πολιτικό δυναμικό αν και θά’πρεπε καθώς αφορά την τόσο πολυσυζητημένη θωράκιση της περιοχής, την ανάπτυξη του ΔΠΘ και την δημογραφική τόνωση της Ροδόπης. Κυρίως δεν βλέπουμε να αντιδρά ο κυβερνητικός βουλευτής αλλά και οι εκπρόσωποι της ΝΔ στο ν. Ροδόπης.
 
Δεν κατέστη δυνατή η επιβεβαίωση των παραπάνω, αλλά το καταγράφουμε ως ερώτημα, οπότε όποιος γνωρίζει ας απαντήσει.

 

Αρθρογράφος