Στυλιανίδης-Χαρίτου αντίθετοι στις προσπάθειες δηλητηρίασης των σχέσεων των σύνοικων στοιχείων

17 Φεβρουαρίου 202018:31

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε κοινή γραμμή βρίσκονται οι δύο βουλευτές του Ν. Ροδόπης όσον αφορά στην καταδίκη κάθε προσπάθειας που θέτει σε κίνδυνο την ομαλότητα στην περιοχή.

Ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης , μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, έκανε λόγο για προσπάθεια δηλητηρίασης των σχέσεων των σύνοικων στοιχείων στο «βωμό ενός περίεργου εθνικισμού».

«Αν κάποιοι θέλουν στο βωμό ενός περίεργου εθνικισμού να δηλητηριάσουν τις σχέσεις των σύνοικων στοιχείων και να εργαλειοποιήσουν τη μουσουλμανική μειονότητα θα βρουν πολύ κλειστές πόρτες μπροστά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Η αρμονική συμβίωση ανάμεσα στα σύνοικα στοιχεία έχει κατακτηθεί και ως εκ τούτου τέτοιες δηλώσεις που δηλητηριάζουν τις σχέσεις πρέπει να εκλείψουν δια παντός», σημείωσε και ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου μιλώντας τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στην ΕΡΑ Κομοτηνής και στη δημοσιογράφο Βάσω Μαχαίρα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Άκουσα με πολύ προβληματισμό και ανησυχία τις δηλώσεις του Δημάρχου Ιάσμου. Κατά τη γνώμη μου άλλος είναι ο ρόλος των αιρετών, να ενώνουν τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες και όχι με τις δηλώσεις ή με τις συμπεριφορές να διαιρούν και να διχάζουν την κοινωνία. Έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά ως τοπική κοινωνία, έχει κατακτηθεί η αρμονική συμβίωση ανάμεσα στα σύνοικα στοιχεία και ως εκ τούτου τέτοιες δηλώσεις που δηλητηριάζουν τις σχέσεις πρέπει να εκλείψουν δια παντός».

Αρθρογράφος