Στη Βουλή φέρνει η Ν. Γκαρά το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες Έβρου

24 Ιουνίου 202113:55

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης  & Επενδύσεων με την οποία ζητά να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Δημοτική Ενότητα Φερών, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά σημειώνει πως η απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες, πρόκειται να επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κοινωνική και οικονομική κατάσταση για τους περίπου 10.000 κατοίκους της περιοχής των Φερών, στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι, αγρότες, ηλικιωμένοι, αλλά και τα στελέχη του Στρατού και της Αστυνομίας που διαμένουν στην περιοχή.

Τονίζει πως οι κάτοικοι θα αναγκάζονται να μετακινούνται 30 και 40 χιλιόμετρα μακριά για να εξυπηρετηθούν, κατηγορώντας την ίδια στιγμή την κυβέρνηση πως αντί για τόνωση κι ενίσχυση της Περιφέρειας, υπηρετεί πολιτικές συρρίκνωσης και ερήμωσης της υπαίθρου, και κυρίως των ακριτικών περιοχών.

Η Βουλευτής υπενθυμίζει πως τα τελευταία 2 χρόνια συντελείται μία πρωτοφανής αποψίλωση του Νομού Έβρου από κρίσιμες υπηρεσίες, όπως τραπεζικά καταστήματα, υπηρεσίες ΟΓΑ και ΕΦΚΑ, δομές εκπαίδευσης, υποκαταστήματα ΕΛΤΑ κ.α., απαξιώνοντας τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες.

Κλείνοντας η κα Γκαρά ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς αν πρόκειται να λάβουν δεσμευτικά μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή και συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Δημοτική Ενότητα Φερών, και αν προτίθενται να ενημερώσουν άμεσα την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών για τον κίνδυνο να εγκαταλειφθεί η περιοχή των Φερών στον Έβρο, χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα.

Αρθρογράφος