Σύσκεψη στον Δήμο Κομοτηνής για τον COVID-19.

28 Φεβρουαρίου 202018:14

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κομοτηνής την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 σύσκεψη με αντικείμενο τα μέτρα πρόληψης για τονκορονοϊό COVID-19. Στη σύσκεψη, η οποία συγκαλέστηκε από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων του Δήμου Κομοτηνής.

Έγινε, κατ’ αρχάς, ενημέρωση για τα μέτρα, που ο Δήμος έχει ήδη λάβει από την έναρξη της κρίσιμης περιόδου στις σχολικές του μονάδες, τις οποίες έχει προμηθεύσει με επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών και απολυμαντικών ειδών. Επίσης,  έχουν ενταθεί και συνεχίζονται οι απολυμάνσεις όλων των κτηρίων των σχολείων και των βρεφονηπιακών  σταθμών. Και τέλος, ο Δήμος Κομοτηνής τοιχοκόλλησε σε όλα τα κτήρια ευθύνης του ενημερωτικές αφίσες, με αναλυτικές οδηγίες, σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τονκορονοϊό.

Υπήρξε, επίσης, ενημέρωση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη από τον Δήμαρχο Κομοτηνής για τα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο Υγείας, καθώς και οι εποπτευόμενοι από αυτό υγειονομικοί του φορείς.

Τέλος, επαναβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του συνόλου των δομών του Δήμου Κομοτηνής, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν περιστατικά του ιού και στον τόπο μας.

Αλλά και αποφασίστηκε η σύνταξη και η ανακοίνωση σύστασης-οδηγίας προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Κομοτηνής, που θα διοργανώσουν εκδηλώσεις κατά το εορταστικό τριήμερο, για συμμόρφωσή τους με την απόφαση του Υπουργού Υγείας, που διατάσσει τη ματαίωση όλων των μαζικών αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλην την επικράτεια της χώρας.

Αρθρογράφος