ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κατά ΠΑΜΘ Χρ. Μέτιου

10 Ιουλίου 202009:27

Η θέση και ο ρόλος της Περιφερειακής Αρχής είναι να συμβάλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών της και όχι να εμφανίζεται σε ρόλο απολογητή της αποτυχημένης κυβερνητικής διαχείρισης του κλεισίματος των συνοριακών μας σταθμών ιδιαίτερα της Νυμφαίας, που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο τουρισμό και τη τοπική οικονομία.

Από τη στιγμή που η χώρα ανέλαβε το ρίσκο,  λόγω της σημασίας του τουρισμού να ανοίξει τα σύνορα της είναι προφανές ότι οι κίνδυνοι αύξησης των κρουσμάτων η και τοπικής καραντίνας δεν αφορούν μόνο τους τουριστικούς προορισμούς της περιφέρειάς μας, όπως ισχυρίζεται η περιφερειακή αρχή, αλλά όλη τη χώρα. Ως εκ τούτου η επιλεκτική επίκληση των κινδύνων για την ΑΜΘ μόνο ως παραδοχή της συναίνεσης στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το κλείσιμο της Νυμφαίας μπορεί να εκληφθεί. 

Ως ΣΥΡΙΖΑ με τη παρουσία της κ. Νοτοπούλου τομεάρχη τουρισμού αλλά και τις πρωτοβουλίες του βουλευτή μας αναδείξαμε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τις επιπτώσεις που θα έχει στον  τουρισμό και στην τοπική οικονομία. Το ίδιο έπραξαν με ευθύνη η αυτοδιοίκηση οι   κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς  της περιοχής. Δυστυχώς μόνο η περιφερειακή αρχή είναι η μόνη που αρνείται να δει την πραγματικότητα και να επιμένει σε λάθος χειρισμούς που αδικούν την περιοχή.

 

Κομοτηνή 9/7/20

Αρθρογράφος