Συνεχίζεται με επιτυχία στη Θάσο το 3ο «Θεατρικό Αντίσκηνο»

20 Ιουλίου 201809:22

Άρχισε και συνεχίζεται με επιτυχία το 3o Θεατρικό Αντίσκηνο, που διοργανώνουν γι άλλη μια χρονιά, ο Δήμος Θάσου και η σχολή θεάτρου «δήλος», στο Δημοτικό Κάμπιγκ του Πρίνου, που βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

Κάτω από τα δένδρα και δίπλα στι θάλασσα, τριάντα σπουδαστές – φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών (χορού, δραματικών σχολών / πανεπιστημιακών τμημάτων, εικαστικών – μουσικών σχολών), μέλη ερασιτεχνικών ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα και τις θεατρικές ομάδες του νησιού.

Ο οικοδεσπότης του σεμιναρίου, δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ, συγγραφέας ο ίδιος, καλωσόρισε τη Δευτέρα το πρωί εκπαιδευτές και συμμετέχοντες και αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη πολιτιστική παράδοση της Θάσου, υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνέχισης του σεμιναρίου, πολλά από τα μαθήματα του οποίου, παρακολουθεί και ο ίδιος. 

Στο «3ο Θεατρικό Αντίσκηνο Θάσου» καταθέτουν γνώσεις κι εμπειρίες συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιοί που από το πρωί της Δευτέρας έχουν γίνει μια μεγάλη οικογένεια με τα παιδιά και τους μεγάλους που συμμετέχουν στο σεμινάριο. 

Ειδικότερα:

-Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Δήμητρα Χατούπη, διευθύντρια της σχολής, με θέμα «Κείμενα και αντικείμενα». 

-Ο θεατρικός συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, με θέμα «Γράψε – παίξε το έργο σου», σε ένα σεμινάριο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 στο Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου. Εφέτος το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Θέατρο ντοκουμέντο» και η εργασία αφορά τη νουβέλα του Μπρετόν «Νάντια»

-Ο σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας, ιδρυτής της Εταιρίας Θεάτρου Χώρος με θέμα «Ο Ρόλος της Μάσκας στην Υποκριτική Τέχνη».
– Ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, με θέμα «Λογοτεχνία και Θέατρο-Εκλεκτικές συγγένειες», που ανέλυσε διεξοδικά τη διαδικασία μεταφοράς του εμβληματικού έργου του «Ουζερί Τσιτσάνης», τόσο στο θέατρο (Κ.Θ.Β.Ε), όσο και στον κινηματογράφο (ταινία του Μαν. Μανουσάκη).

-Η σκηνοθέτης Αλεξάνδρα Καζάζου, συνεργάτης του περίφημου Ινστιτούτου Γκροτόφσκι, με θέμα «Η ένταξη της ατομικότητας στην ενέργεια του συνόλου».

-Ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Λάμπης Ζαρουτιάδης,
(Λόγω Τιμής. Η ζωή που δεν έζησα, Φεύγα, κ.α) με θέμα «Ο ηθοποιός κάτω από τη σκηνή και μπροστά στην κάμερα». 

-Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Αδαμαντιάδης, με θέμα « Η μέθοδος Meisner στα έργα του Σαίξπηρ»

-Η σκηνοθέτης και υπεύθυνη των θεατρικών ομάδων του Δήμου Θάσου Δέσποινα Πανταζή, με θέμα «Τεχνικές προσεγγίσεις στον ρεαλισμό».

Καθημερινά, μόλις δύει ο ήλιος, ο δάσκαλος γιόγκα με θεατρικές σπουδές στη Ν. Υόρκη, Αντώνης Ζούλης, χαλαρώνει όσους θέλουν στην αμμουδιά με ειδικές ασκήσεις. 

Και για τους μικρούς θεατρόφιλους, ένα ειδικό πρόγραμμα με τη φιλόλογο και ηθοποιό Κατερίνα Ζαφειροπούλου, με τίτλο «Αυτοσχεδιασμός και Θεατρική Έκφραση», για παιδιά 6 -13 χρόνων. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, παρουσιάστηκε στο κοινό από τα παιδιά το παιδικό βιβλίο του δασκάλου Κώστα Βλαστάρη «Ο τρελός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. 
Το Σάββατο, εκπαιδευτές και συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας του και θ’ ακολουθήσει το πάρτι της λήξης του Θεατρικού Αντίσκηνου και η ανανέωση ραντεβού για του χρόνου, σ’ ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας…

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr