Συνελήφθησαν 5 διακινητές και 21 διακινούμενοι

2 Σεπτεμβρίου 202220:46

Συνελήφθησαν την 1 και 2-9-2022σε περιοχές του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης, από αστυνομικούς τωνΔιευθύνσεων ΑστυνομίαςΟρεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ροδόπης,πέντε(5) διακινητές,τρεις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οιοποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στην επαρχιακή οδό Μεταξάδων – Μικρού Δερείου, αστυνομικοίτου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδαςσυνέλαβανέναν ημεδαπό δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση,χθεςτο πρωί στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξανθής, αστυνομικοίτου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθηςσυνέλαβαν έναν αλλοδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησηςκαι να μεταφέρειπαράνομα στην ενδοχώραδύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στηντρίτη περίπτωση, χθεςτο βράδυ πλησίον του οικισμού Απαλού Έβρου,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ μετά τη ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

 

Στηντέταρτη περίπτωση, σήμερα το πρωίστην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν μία ημεδαπή, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στηνπέμπτη περίπτωση, το ίδιο πρωί σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με πλαστική βάρκα τον ποταμό Έβρο.

 

Κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Αρθρογράφος