Συνελήφθησαν 2 διακινητές και 5 διακινούμενοι

3 Φεβρουαρίου 202214:57

Συνελήφθησαν χθες (2-2-2022) το πρωί, σε περιοχές του Έβρου καιτης Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας καιΡοδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοίτης Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρειπαράνομα στην ενδοχώρατέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε αρχικά σε σήμα στάσης των αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο και συνέχισε την πορεία του, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό και ο δράστης συνελήφθη.

 

Στη δεύτερη περίπτωση,στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοίτου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνήςτης Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έναν(1) μη νόμιμο μετανάστη.

 

Σημειώνεται ότι οιδύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και χρηματικό ποσό.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σαπών Ροδόπης.

Αρθρογράφος