Συνελήφθησαν 2 διακινητές και 13 διακινούμενοι

11 Απριλίου 202219:53

Συνελήφθησαν σήμερα(11-4-2022) το πρωί, σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδαςδύο (2) διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοίτου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπώνκαι του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπηςσυνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρατέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου, αστυνομικοίτης Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασηςτης Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδαςσε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκεένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής ΦύλαξηςΣαπών Ροδόπης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Αρθρογράφος