Συνελήφθησαν 2 διακινητές και 10 διακινούμενοι

28 Μαΐου 202314:07

Συνελήφθησαν χθες(25-5-2023)το πρωί, σε περιοχές του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδαςκαι Αλεξανδρούπολης,δύο (2) διακινητές,ένας αλλοδαπός και μία αλλοδαπή,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρουαστυνομικοίτου Αστυνομικού Σταθμού Καστανέωντης Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαντηναλλοδαπή, διότι ως οδηγός τροχόσπιτου μετέβη στο παραπάνω σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπίστωσαν ότι η δράστιδα μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει εσωτερικά της καμπίνας του τροχόσπιτου.

Στη δεύτερη περίπτωση,πρωί στην Εθνική οδόΟρμενίου-Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες,τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματακαι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής ΦύλαξηςΣουφλίουΑλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Αρθρογράφος