Σήμερα ο Αγιασμός και Παρασκευή ξεκινά να χτίζεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

27 Ιουλίου 201716:22

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες στα πλάνα των ανθρώπων της ΑΕΚ και της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε» ήταν η τέλεση αγιασμού στο οικόπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλδεια, με αφορμή την έκδοση της οικοδομικής άδειας για το νέο γήπεδο.

Λίγο μετά την ανακοίνωση, που επισημοποιεί πως η άδεια βρίσκεται πλέον στα χέρια των ανθρώπων της Ένωσης, κλείδωσαν τόσο η ημερομηνία όσο και η ώρα του αγιασμού.

Όπως ενημέρωσε η ΑΕΚ, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 20.30 από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ και η Δικέφαλος Κατασκευαστική ΑΕ καλούν τον κόσμο της ΑΕΚ στα ιερά χώματα των προγόνων μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017, ώρα 20.30, θα τελεστεί Αγιασμός εν όψει της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου μας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ».

Τόσο η ΠΑΕ ΑΕΚ όσο και η Δικέφαλος Κατασκευαστική, εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση:

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ και η Δικέφαλος Κατασκευαστική ΑΕ ανακοινώνουν με επισημότητα και υπερηφάνεια την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Μία μεγάλη, δύσκολη και εξοντωτική προσπάθεια και ένας συνεχής αγώνας υπομονής και ανυπέρβλητης αποφασιστικότητας, μέσα από εμπόδια εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών που έμοιαζαν αξεπέραστα, αλλά που δεν ήταν δυνατόν ούτε να μας απογοητεύσουν, ούτε να μας λυγίσουν μπροστά στην ιστορική εντολή που είχαμε να εκπληρώσουμε, ολοκληρώνεται δικαιώνοντας την πίστη όσων από την πρώτη μέρα δούλεψαν για τον μεγάλο αυτό σκοπό.

Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας, που έκαναν, όπως όλοι μας, τεράστια υπομονή μέχρι να φτάσει αυτή η ημέρα – ορόσημο αναγέννησης, αλλά δεν έχασαν ποτέ την εμπιστοσύνη τους, μπήκαν μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια με όλες τους τις δυνάμεις, δεν παρασύρθηκαν από τις σειρήνες της αμφισβήτησης του καθολικού, δίκαιου και διαχρονικού τους αιτήματος, δεν απάντησαν στις προσβολές και τις προκλήσεις.

Το όνειρο των ΑΕΚτζήδων απανταχού της γης δεν είναι πια όνειρο: αποτελεί χειροπιαστή πραγματικότητα! Αρχισε από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη γη των προγόνων μας! Τα δικά μας τείχη θα είναι ψηλά και δεν θα ξαναπέσουν ποτέ!

Έφτασε η ώρα να επιτελέσουμε το χρέος μας απέναντι στους ιδρυτές μας.

Έφτασε η ώρα να δούμε και πάλι την ΑΕΚ εκεί που ανήκει, εκεί που μεγαλούργησε! Στην πόλη, η οποία ιδρύθηκε μαζί μας, μεγάλωσε μαζί μας και την οποία αυτή η ομάδα έκανε γνωστή στα πέρατα της οικουμένης με το αγωνιστικό της μεγαλείο.  

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε! Εκεί που κλάψαμε, εκεί που πονέσαμε, εκεί που πανηγυρίσαμε, εκεί που αντικρύσαμε για πρώτη φορά κιτρινόμαυρη φανέλα, εκεί που νιώσαμε το μεγαλείο ενός συλλόγου που αναδείχθηκε μέσα από τις στάχτες της ιστορίας!

Αρχή από το βράδυ της Πέμπτης όταν και θα τελέσουμε Αγιασμό στα ιερά χώματα και αμέσως μετά ξεκινάμε. Ούτε μία μέρα δεν θα πάει χαμένη! Κανείς και τίποτα δεν μπορεί πλέον να μας σταματήσει! Οι πανηγυρισμοί θα καταλαγιάσουν γιατί μας περιμένει πολλή δουλειά.

‘Όλοι μαζί θα περπατήσουμε το μονοπάτι μέχρι τον τελικό στόχο.

Όλοι μαζί θα διαβούμε τα τείχη της Αγιά Σοφιάς! 

Το χιλιοειπωμένο σύνθημα των οπαδών μας αυτά τα πικρά χρόνια της προσμονής και της δεύτερης προσφυγιάς παύει να αποτελεί επιθυμία, ευχή ή προτροπή.

Από σήμερα είναι γεγονός: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ”!

Αρθρογράφος