Σύλληψη τεσσάρων διακινητών και έξι διακινουμένων στους ν. Καβάλας και Ροδόπης

6 Μαΐου 202214:57

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (5 και 6-5-2022), σε περιοχές της Καβάλας και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Καβάλας και Ροδόπης τέσσερις (4) διακινητές, ένας ημεδαπός και τρειςαλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στο ύψος του οικισμού Αμυγδαλεώνα Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλαςσυνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι εντόπισαν τον ημεδαπό ως οδηγός και τον αλλοδαπό ως συνοδηγό να επιβαίνουν σεΔ.Χ.Ε.αυτοκίνητο (ταξί)και να μεταφέρουνπαράνομα στην ενδοχώραδύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο ύψος της διασταύρωσης του οικισμού Βελκίου Ροδόπης,αστυνομικοίτου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τους άλλους δύο αλλοδαπούς, διότι επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερανπαράνομα στην ενδοχώραέξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητήςστερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκανδύο οχήματα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τοΤμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Αρθρογράφος