Σύλληψη δύο διακινητών και 12 διακινουμένων

23 Ιανουαρίου 202220:06

Συνελήφθησαν χθες (22-1-2022) το πρωί, σε περιοχές του Έβρου και των Σερρών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης καιΔράμας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στονοικισμό Μάκρης Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρειπαράνομα στην ενδοχώραπέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι ο οδηγός αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε περίφραξη οικοπέδου, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ το όχημα είχεκλαπείτην 5/6-1-2022 από περιοχή της Αττικής, καθώς επίσης οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστές.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, στον οικισμό Μυρρίνη Σερρών, αστυνομικοίτης Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά στο ύψος του οικισμού Καλαμώνα Δράμας δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ στη συνέχεια το όχημα προσέκρουσε σε περίφραξη οικίας και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών επιβαινόντων οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σερρών.

 

Επιπλέον, όπως προέκυψε ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 17-1-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

 

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούνη Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας.

Αρθρογράφος