Σύλληψη 5 διακινητών και 26 διακινουμένων

23 Νοεμβρίου 202209:09

Συνελήφθησαν χθες (21-11-2022), σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων ΑστυνομίαςΡοδόπης και Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) διακινητές,  εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,το πρωί στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμουσυνέλαβανέναν  ημεδαπό διακινητή,διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση,το πρωίστην επαρχιακή οδό Μέστης – Κρωβύλης Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα. Τελικά το όχημα εξετράπη σε παρακείμενη χορτολιβαδική περιοχή και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ ο δράστης τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

 

Στηντρίτη περίπτωση, το μεσημέρι στηνΕγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης,  οι παραπάνω αστυνομικοίσυνέλαβαν μία ημεδαπή και έναν ημεδαπό, διότι τουςεντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι η οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Στην τέταρτη περίπτωση, το βράδυ στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούνστους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσειςενεργούντα Τμήματα Συνοριακής ΦύλαξηςΙάσμου,Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Αρθρογράφος