Σύλληψη 3 διακινητών και 19 διακινουμένων

17 Σεπτεμβρίου 202221:30

Συνελήφθησαν χθες (16-9-2022) σε περιοχές του Έβρου και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Δράμας, τρείς(3) διακινητές, δύοαλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση το πρωίστις Φέρες Αλεξανδρούπολης,  αστυνομικοίτης Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούποληςσυνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή,διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητοκαι να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέριστην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, οι ανωτέρω αστυνομικοίσυνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη τρίτη περίπτωση, το βράδυσε οικισμό της Δράμας, αστυνομικοί του Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας  συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

 

 

 

 

Επισημαίνεται ότι οι δύο αλλοδαποί οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Αρθρογράφος