Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΚΥΤ Φυλακίου στις 5/3

1 Μαρτίου 202107:00

Παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης του Κ. Υ. Τ. Φυλακίου ή δημιουργίας νέας δομής στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν λίγο νωρίτερα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα του δήμου Ορεστιάδας με τους εκπροσώπους των φορέων.

Στη σύσκεψη, κατά την οποία διαπιστώθηκε κλίμα απόλυτης σύμπνοιας, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, του Επιμελητηρίου Έβρου, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών βορείου Έβρου, της Επαγγελματικής Ένωσης, της Β’ ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και του προέδρου της κοινότητας Φυλακίου, που εκπροσώπησε και τους 29 προέδρους των κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας.

Στη διάρκεια της δίωρης τηλεδιάσκεψης, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν τους φορείς για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις ενέργειες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την επέκταση του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου, και πρότειναν να οργανωθεί από κοινού, την ερχόμενη Παρασκευή, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε μετά την συνάντηση:

Την Κυριακή 28/02/2021, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της επιτροπής αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας ενάντια στο σχεδιασμό για το Κ.Υ.Τ Φυλακίου με Προέδρους και εκπροσώπους των φορέων του Δήμου μας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν
– Οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων
– Ο Πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου
– Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου
– Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας
– Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου
– Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Έβρου
– Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας
– Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας
– Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών
– Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας «η Ένωση»
– Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Έβρου
– Εκπρόσωπος της Β΄ ΕΛΜΕ
Μετά από αναλυτική συζήτηση, με απόλυτη ομοψυχία και σύμπνοια, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ :
1) Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, την Παρασκευή 5/3/2021 και ώρα 12:00.
2) Σύσταση οργανωτικής επιτροπής για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αποτελούμενη από τους προέδρους (ή εκπροσώπους αυτών) των φορέων του Δήμου Ορεστιάδας.
Η Οργανωτική Επιτροπή θα ανακοινώσει άμεσα, τις λεπτομέρειες για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας

Νωρίτερα,την πρόθεσή τους να παραιτηθούν μαζικά εκφράζουν και οι 29 πρόεδροι των κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας, “εφόσον προχωρήσει σε ολοκληρωτικές διαδικασίες το έργο του ΚΥΤ Φυλακίου”, όπως συγκεκριμένα αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους.

Καλούν, δε, όλους τους δημότες σε όποιες κινητοποιήσεις συναποφασιστούν και οργανωθούν στην Ορεστιάδα “τις επόμενες ώρες και ημέρες”, επισημαίνοντας πως “ήρθε η ώρα της πράξης για τον Έβρο”.
Οι πρόεδροι των κοινοτήτων Φυλακίου (Χρήστος Τυρμπάκης), Ορεστιάδας (Γιώργος Ρυζιώτης), Καστανεών (Σταύρος Τζιαμαλίδης), Καβύλης (Σωτήρης Συμεωνίδης), Νέας Βύσσας (Χαράλαμπος Τσεπκινλής), Ριζίων (Βλαδίμηρος Κιολές), Δικαίων (Νίκος Μπιτσακίδης), Στέρνας (Παράσχος Μπακαλίδης), Άρζου (Στράτος Παρασχίδης), Ελιάς (Χρήστος Μιχαήλ), Νεοχωρίου (Γιώργος Δημισκίδης), Βάλτου (Κωνσταντίνος Κωστόπουλος), Αμπελακίων (Νίκος Ζησούδης), Ζώνης (Ηλίας Σακαλής), Θουρίου (Αντώνης Μποντσίδης), Κομάρων (Πολυχρόνης Αρχοντόγλου), Κυπρίνου (Γιώργος Σιώπης), Μεγάλης Δοξιπάρας (Ιωάννα Τζιαμπαζίδου), Χειμωνίου (Αθανάσιος Αρχοντίδης), Ορμενίου (Γιάννης Πούλκος), Πενταλόφου (Διαμαντής Χρηστούδης), Πλάτης (Βασίλης Καραπατσιάς), Φτελιάς (Γιάννης Μερτζανίδης), Σπηλαίου (Βαγγέλης Κανελάκης), Θεραπειού (Απόστολος Μαυρουδής), Μαρασίων (Γιώργος Καραμπατζάκης), Μηλιάς (Γιώργος Χαρισούδης), Πετρωτών (Στράτος Τσαλαλίδης) και Χανδρά (Γιάννης Χατζής), υπογραμμίζουν επίσης ότι αίρουν την εμπιστοσύνη τους στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου αλλά και στην κυβέρνηση συνολικά. “Έχουμε πλέον χάσει την εμπιστοσύνη μας απέναντι του αλλά και στην κυβέρνηση για τον χειρισμό του κρίσιμου αυτού θέματος για τον Έβρο μας. Και δεν υπάρχει χειρότερο για την πολιτική ηγεσία από το να χάνει καθολικά την εμπιστοσύνη του λαού της, να χάνει την αξιοπιστία της”, αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο που συνυπογράφουν.
Ακολουθεί ολόκληρη η κοινή δήλωση των 29 προέδρων των κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας:

 

Αρθρογράφος