«Σφαγιασμός» δέντρων Μαύρης Πεύκης στο Πέραμα από τα Χρυσωρυχεία Θράκης

4 Απριλίου 201313:40

Σε νέες μηνύσεις προχωρούν φορείς της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου Κατά της Εξόρυξης και της Μεταλλουργίας Χρυσού μετά την ΠΡΟΣΦΑΤΗ απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Αλεξ/πολης για αναστολή χωματουργικών εργασιών από την ¨Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε” στο λόφο του Περάματος, με ΝΕΑ στοιχεία και φωτογραφικό υλικό για παράνομη υλοτόμηση δέντρων – Mαύρης Πεύκης και διαπλάτυνση – διάνοιξη νέων δρόμων στη δυτική, βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του λόφου του Περάματος. Στα χέρια του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης οι καταγγελίες με το φωτογραφικό υλικό για τις παράνομες ενέργειες.
«Από το 1990 παλεύουν οι υπηρεσίες της Ροδόπης και του Έβρου, για την ανακήρυξη του Δάσους της Μαύρης Πεύκης, αυτού του φυτογεωγραφικού παράδοξου, ως Διατηρητέο μνημείο της Φύσης. Ένοχοι είναι όλοι οι υπουργοί που κατάγονται από Έβρο και Ροδόπη και δεν προέβησαν σε καμμία ενέργεια. Αυτή τη στιγμή έχουμε πάει τον φάκελο για την ανακήρυξη της Μαύρης Πεύκης, ως διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιο Καρούτζο, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η λήψη της τελικής απόφασης. Περιμένουμε να δούμε αν θα τελειώσει το θέμα με την αίσια έκβαση που θέλουμε και που θα προστατεύει και θα αναδεικνύει αυτό το σπάνιο δώρο της Φύσης στον τόπο μας», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο Δασολόγος Γιώργος Δεμερίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται δράσεις γνωριμίας του δάσους με τους κατοίκους της περιοχής.
ert.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr