Σε πλήρη ισχύ το εισιτήριο των 25 € στα νοσοκομεία – Ποιοι εξαιρούνται – Από τις 8 Ιανουαρίου εισπράττεται το 1 € ανά συνταγή

2 Ιανουαρίου 201412:15

Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα βάλουν όσοι έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν και χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη αφού κανονικά  και με το νόμο ισχύει το χαράτσι των 25 ευρώ για νοσηλεία στα Δημόσια Νοσοκομεία. Σε δηλώσεις του o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα 5 ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή και τα 20 ευρώ για τα νοσήλια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο.

Από την καταβολή εξαιρούνται οι παρακάτω κατηγορίες ασθενών:

  • Οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή του πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ).
  • Οι χρόνιοι πάσχοντες από την κύρια πάθησή τους και για όλες τις δευτερεύουσες παθήσεις που απορρέουν από αυτήν.
  • Τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που έχουν πιστοποιημένο από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ποσοστό αναπηρίας 80%.
  • Για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, όπως κρατούμενοι φυλακών, στρατιωτικό προσωπικό, είναι σε εφαρμογή οι ειδικές ισχύουσες διατάξεις.

Μέσα στις επόμενες μέρες, επίσης, αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας εγκύκλιος με την οποία θα προβλέπεται η χρέωση με 1 ευρώ ανά συνταγή η οποία και θα πρέπει να καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς της χώρας. Στις ίδιες δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι το ευρώ αυτό θα αφορά την κάθε συνταγή και όχι το κάθε φάρμακο και θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες, που οφείλουν να συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή : KavalaPress.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr