Σε εξέλιξη το σχέδιο τουρκο-ισλαμοποίησης της μειονοτικής εκπαίδευσης από το παρακράτος

15 Ιουνίου 202406:20

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Έχουμε επισημάνει σε σειρά άρθρων μας τον ρόλο της παρακρατικής δομής του συλλόγου γνωστού ως “Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης” με ετεροκαθοριζόμενο και διορισμένο “πρόεδρο” τον κ. Αϊντίν Αχμέτ , ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την διδασκαλία και την εκπαιδευτική πράξη.

Ουσιαστικά, πρόκειται για υπάλληλο του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη, μισθοδοτούμενο από τα μυστικά κονδύλια του τουρκικού Προξενείου με κύρια αποστολή -εκτός των άλλων- τον συντονισμό της διάχυσης της εθνικιστικής και θρησκευτικής προπαγάνδας στα μειονοτικά σχολεία.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το τουρκικό παρακράτος στην Θράκη πιέζει με κάθε τρόπο τους γονείς των μουσουλμανοπαίδων για να φοιτήσουν στα μειονοτικά σχολεία.

Στον σχεδιασμό αυτό, ιδιαίτερος είναι ο ρόλος των μετακλητών εκπαιδευτικών εκ Τουρκίας που βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο του τουρκικού παρακράτους και των παραθρησκευτικών δομών των ψευδομουφτειών. Πρόκειται γαι 16 εκπαιδευτικούς που κατανέμονται σε μειονοτικά σχολεία, σύμφωνα με τις Εκπαιδευτικές Συμφωνίες της δεκαετίας του ’50 και του ’60 και τις διμερείς εκπαιδευτικές συμφωνίες που ακολούθησαν.

Την Τετάρτη 12/6/2024 μετά από την εν κρυπτώ αποχαιρετιστήρια τελετή που πραγματοποιήθηκε από παρακρατικούς , ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή παρέθεσε αποχαιρετιστήριο δείπνο στυς μετακλητούς εκπαιδευτικούς.

Την Παρασκευή 14/6/2024 με αφορμή την λήξη του εκπαιδευτικού έτους στην Ελλάδα ο παρακρατικός ψευδοδιδάσκαλος κ. Αϊντίν Αχμέτ απηύθυνε μήνυμα προς την Μειονότητα με την προτροπή να εγγραφούν στα μειονοτικά σχολεία για να διατηρήσουν την τουρκική τους ταυτότητα.

Αντί Επιλόγου

BTTÖB: Οι τουρκόφρονες παρακρατικοί “δάσκαλοι” επισκέφθηκαν το αφεντικό τους στο Προξενείο

Το πολιτικό ισλάμ “στοχεύει” την μειονοτική εκπαίδευση

Οι παρακρατικοί σκοταδιστές συνάντησαν τον Τούρκο Πρόξενο

 

Αρθρογράφος