Σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή ο Γ.Α. Παπανδρέου το Σάββατο 20/11 και στην Ξάνθη την Κυριακή 21/11

19 Νοεμβρίου 202117:10
Ο κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη και πολιτική ομιλία στην Αλεξανδρούπολη στις 19:00 στο ξενοδοχείο GRECOTEL GRAND HOTEL EGNATIA.
 
Την ίδια ημέρα ο ίδιος θα βρεθεί και στην Κομοτηνή στα πλαίσια προγραμματισμένης ομιλίας αντίστοιχα.
 
Ο κ.Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται στην Ξάνθη το πρωί της Κυριακής. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του περιλαμβάνει συνάντηση με μέλη και φίλους του ΚΙΝ.ΑΛ στις 11π.μ. στο ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ, ενώ δύο ώρες αργότερα στη 1μ.μ. θα έχει μία ευρεία συνάντηση στην Μύκη με κατοίκους της ορεινής περιοχής.

 

Με αφετηρία το πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝ.ΑΛ.  το όνομα Παπανδρέου εξακολουθεί να ηχεί καλά στα αυτιά πολλών αριστερών ψηφοφόρων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα τον ψήφιζαν ακόμα και από νοσταλγία. Ιδίως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό. Παράλληλα υπάρχουν εδώ και καιρό σκέψεις για μια νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο προέκυψε το ΚΙΝΑΛ. Κανείς δεν ενσαρκώνει καλύτερα μια αναγέννηση του πάλαι ποτέ ισχυρού λαϊκού κόμματος από ότι ο Γιώργος Παπανδρέου. Γεγονός πάντως είναι πως η υποψηφιότητα Παπανδρέου ταράζει τα νερά στον αριστερό χώρο. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί απειλή για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναλώνεται σε εσωκομματικές έριδες.

 
Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της  Metron Analysis , σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, προκύπτει ότι ο ο Γ. Παπανδρέου είναι το brand name της παράταξης και δείχνει τη δυναμική της υποψηφιότητάς του και προσθέτει στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο δείχνει να μπαίνει σφήνα στο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.Ο Γιώργος Παπανδρέου, ακόμη και ως υποψήφιος, απογειώνει την παράταξη σε αντίθεση με τους άλλους συνυποψήφιους που η μέτρηση τους εμφανίζει ως επικρατούντες στα δίπολα της δεύτερης Κυριακής. Η μέτρηση αποδεικνύει ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, είναι η μόνη που υπερβαίνει την εσωκομματική διαδικασία, απευθύνεται στο πανελλήνιο και προσεταιρίζεται ευρείες λαϊκές δυνάμεις.
 

Αρθρογράφος