Ψηφιακό ταξίδι στον κόσμο της σοκολάτας από την ΙΟΝ

30 Οκτωβρίου 201816:43

Η πρώτη στην Ελλάδα ψηφιακή πύλη για το κακάο και την σοκολάτα είναι γεγονός. Η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ ΑΕ σχεδίασε και υλοποίησε την εκπαιδευτική πύλη με τίτλο IONchocopedia (www.ionchocopedia.gr) που θα φιλοξενείται ως microsite στην εταιρική της ιστοσελίδα (www.ion.gr).

Μέσα από εικόνες, αφίσες, κείμενα και ένα ειδικά σχεδιασμένο βίντεο, ο επισκέπτης μπαίνει στην εκπαιδευτική πύλη και ξεκινάει ένα συναρπαστικό διαδραστικό ταξίδι στην ιστορία της σοκολάτας. Το ταξίδι ξεκινάει από τις μακρινές τροπικές χώρες, στη συνέχεια παρουσιάζει τα στάδια της συγκομιδής, μεταφοράς, φύλαξης, επεξεργασίας των σπόρων του κακάο, συνεχίζει με τη βιομηχανική παραγωγή και καταλήγει στη δημιουργία του τελικού προϊόντος που κυριαρχεί στις καρδιές των καταναλωτών κάθε ηλικίας. Στην εκπαιδευτική πύλη παρουσιάζονται και λαχταριστοί τρόποι απόλαυσης της σοκολάτας, από όλο τον κόσμο, καθώς και διατροφικές συμβουλές από ειδικούς διατροφολόγους.

Στόχος της εκπαιδευτικής πύλης Chocopedia είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους, καθώς και σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΙΟΝ, ως η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που ελέγχει όλη τη διαδικασία παραγωγής, από την εισαγωγή και επιλογή του κόκκου κακάο έως το τελικό προϊόν, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στην ανάδειξη των υπεύθυνων πρακτικών και καινοτόμων διαδικασιών της σε κάθε στάδιο παραγωγής και η εκπαιδευτική πύλη Chocopedia  εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργοποίησης της εταιρείας στην Εταιρική Υπευθυνότητα με άξονα την Εκπαίδευση-Ενημέρωση.

Η ΙΟΝ ΑΕ είναι μια αμιγώς ελληνική ανώνυμη εταιρεία, με παρουσία στην χώρα μας από το 1930. Με τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, περίπου 950 εργαζομένους και κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκ. ευρώ ετησίως, η ΙΟΝ κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. Με πίστη στις αξίες της, φροντίζει να καινοτομεί μέσα από τα προϊόντα της, αλλά και μέσω της υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον, στους εργαζομένους και στην κοινωνία. Είναι η μόνη εταιρεία παραγωγής σοκολάτας στην Ελλάδα, που παράγει σοκολάτα από την πρώτη ύλη, τους βαλάνους του κακάο. Η εταιρεία διαθέτει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 16 χώρες σε όλο τον κόσμο, την οποία αναπτύσσει συνεχώς δημιουργώντας νέες συνεργασίες.
 πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αρθρογράφος