Το ψηφιακό σήμα δεν πάει στο βουνό στη Θράκη! Εκτός κάλυψης οι ορεινές περιοχές

19 Αυγούστου 201407:32

Εκτός του χάρτη της επίγειας ψηφιακής κάλυψης τηλεοπτικού σήματος της Digea φαίνεται πως βρίσκονται οι ορεινές περιοχές της Θράκης αλλά και της Δράμας, παρά το γεγονός πως σε αυτές συναντά κανείς δεκάδες κατοικήσιμα γραφικά χωριά.

Όπως φαίνεται από τους χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν τη μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα για την περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ, αρχής γενομένης από τις 5 Σεπτεμβρίου, οι ορεινές περιοχές δεν βρίσκονται στα αρχικά πλάνα.

thraki-sima

Πρόκειται για περιοχές, κυρίως στην ορεινή Ξάνθη και Ροδόπη που στο παρελθόν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα τηλεοπτικής κάλυψης τα οποία οδηγούν τους κατοίκους στο να επιλέγουν την παρακολούθηση ξένων τηλεοπτικών καναλιών, με το πρόβλημα να έχει φτάσει ουκ ολίγες φορές στη Βουλή μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων από βουλευτές της περιοχής.

Παρά τα συνεχή παράπονα και τις διαρκείς επισημάνσεις μόνιμη λύση δεν έχει δοθεί, ενώ πλέον ακόμη και κατά τη διαδικασία μετάβασης στην ψηφιακή εποχή οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών φαίνεται να αποκλείονται.

Παρέμβαση του νέου Περιφερειάρχη

Ερωτηθείς ο νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης για τον νέο χάρτη   επίγειας ψηφιακής κάλυψης τηλεοπτικού σήματος της  Digea, δήλωσε πως “στον νέο χάρτη της Digea παρατηρούμε ότι ευρείες ορεινές περιοχές των νομών Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και λιγότερο της Καβάλας, με μεγάλη πληθυσμιακή συγκέντρωση αλλά και ιδιαίτερη ανάγκη να έχουν πρόσβαση σε ελληνικά κανάλια και όχι μόνον σε ξένα, αφού βρίσκονται στην μεθόριο, βρίσκονται εκτός χάρτη   επίγειας ψηφιακής κάλυψης τηλεοπτικού σήματος της  Digea” προσθέτοντας πως “το ερώτημα μου είναι χρειαζόταν ποιοτική ενίσχυση εκεί που ήδη είχαν πρόσβαση στην τηλεόραση ή να δοθεί πρόσβαση εκεί που ήταν και παραμένουν αποκλεισμένοι από την τηλεόραση; Απαίτησή μας είναι να ενταχθούν στο συντομότερο χρόνο. Είναι δυνατόν  μεγάλες περιοχές της περιφέρειάς μας να παραμένουν αποκλεισμένες από την ενημέρωση εθνικών και τοπικών καναλιών; Να μπει τέλος στην λογική της «άλλης Ελλάδας»”.

(Πηγή:thrakitoday)

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr