Πρώην τζιχαντιστές έχουν γίνει «στρατοπεδάρχες» σε ελληνικούς καταυλισμούς

4 Οκτωβρίου 201808:09

Σε άτυπους «στρατοπεδάρχες» και κυρίαρχες εγκληματικές φυσιογνωμίες έχουν αναδειχτεί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν παρεισφρήσει σε καταυλισμούς αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί από τους ισλαμιστές φαίνεται πως μετακινήθηκαν προς την Ελλάδα αφότου εγκατέλειψαν τις τάξεις του ISIS, μετά τις ήττες που υπέστη η οργάνωση την τελευταία διετία στην Συρία και στο Ιράκ.

Μετά την έλευσή τους στην χώρα μας οι ισλαμιστές ανέλαβαν τα ηνία συμμοριών που έχουν συγκροτηθεί στους καταυλισμούς, και πλέον ειδικεύονται στην διακίνηση ναρκωτών, την μαστροπεία και την πλαστογράφηση εγγράφων.

Με τέτοια εγκληματικά κυκλώματα συνδέεται κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η αιματηρή συμπλοκή που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στην μονάδα της Μαλακάσας και κατέληξε στην δολοφονία ενός 31χρονου Σύρου.

Μολονότι αφορμή για το επεισόδιο ήταν ότι μια ομάδα πέταξε ένα σκυλί στο χώρο όπου διέμεναν άλλοι τρόφιμοι, τα βαθύτερα αίτια είναι η αντιπαλότητα ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών και λευκής σαρκός.

Σημειώνεται πάντως πως από την έως τώρα έρευνα δεν έχει διαπιστωθεί σύνδεση του ISIS με οποιονδήποτε από τους 11 αλλοδαπούς που έχουν συλληφθεί για το περιστατικό.

Σε αρκετές περιπτώσεις «παλαίμαχοι» τζιχαντιστές που διαβιούν στους καταυλισμούς καλλιεργούν αρχηγικό προφίλ δείχνοντας στους υφιστάμενούς τους προπαγανδιστικό υλικό ακραίων οργανώσεων που έχουν αποθηκευμένο σε κινητά τηλέφωνα.

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο ακόμα και να υπερβάλλουν ώστε να δώσουν διογκώσουν την φήμη τους.

που έρχεται στον απόηχο αφιερώματος της Deutsche Welle για έντονη παρουσία τζιχαντιστών σε δομές φιλοξενίας.

(πηγή:skai.gr)

Αρθρογράφος