Πρέπει οι γονείς να ποστάρουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο facebook;

8 Σεπτεμβρίου 201310:00

Για άλλη μια φορά τέθηκε στο τραπέζι το ερώτημα στο κατά πόσο οι γονείς πρέπει να ποστάρουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο facebook. To πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει από πολλούς γονείς το προσωπικό φωτογραφικό άλμπουμ των παιδιών τους -πλην όμως είναι σε κοινή θέα και προσβάσιμο σε εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου.

Στο Slate η Amy Webb μητέρα ενός παιδιού υποστηρίζει πως η έκθεση φωτογραφίών στο fb «δημιουργεί μια νέα γενιά παιδιών που γεννήθηκαν μέσα στην ψηφιακή αμαρτία». Αυτή και ο σύζυγός της λένε πως ποτέ δεν πρόκειται να ανεβάσουν φωτογραφίες ή βίντεο από την κόρη τους για να προστατευθεί η ανωνυμία της.

Από την άλλη ο Andrew Leonard από το Salon ανταπέδωσε τα πυρά λέγοντας: «Είναι ωραίο να μοιράζεσαι φωτογραφίες των παιδιών σου και να βλέπεις στιγμές από παιδιά φίλων ή συγγενών που λόγω απόστασης ή χρόνου δεν μπορείς να δεις από κοντά. Ολο αυτό ενισχύσει τους φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς».

Πάντως σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας Posterista όπου κι αν σταθείς, σε όποιο μέρος του πλανήτη οι περισσότεροι γονείς το κάνουν. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη το 94% των γονέων από το Ηνωμένο Βασίλειο ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr