Που θα βρείτε μαλλί της γριάς στην Κομοτηνή!

29 Ιανουαρίου 201507:20

Με την 50/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, εγκρίθηκε ο καθορισμός θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (αριθ. 50/2014 ΑΕΠΖ), ως εξής:

Ι. Στη Δημοτική Κοινότητα Κομοτηνής ως εξής:

  1. Μία θέση στη συμβολή των οδών Ορφέως και Θησέως για πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι, κάστανα, μαλλί της γριάς, ξηροί καρποί, μέλι, είδη χειροτεχνίας και λαϊκής τέχνης.
  2. Μία θέση στη συμβολή των οδών Ορφέως και Βενιζέλου για πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι, κάστανα, μαλλί της γριάς, ξηροί καρποί, μέλι, είδη χειροτεχνίας και λαϊκής τέχνης.
  3. Μία θέση επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας δίπλα από την είσοδο του άλσους της Αγίας Παρασκευής για πώληση οπωρολαχανικών.
  4. Μία θέση πλαγίως της εισόδου του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου για πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι, κάστανα, μαλλί της γριάς, ξηροί καρποί, μέλι, είδη χειροτεχνίας και λαϊκής τέχνης.
  5. Μία θέση επί της Παναγή Τσαλδάρη στο ύψος του Δημοτικού Γηπέδου Κομοτηνής για πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι, κάστανα, μαλλί της γριάς, ξηροί καρποί, μέλι, είδη χειροτεχνίας και λαϊκής τέχνης.
  6. Μία Θέση επί της Πλατείας Ειρήνης στο ύψος του ΚΕΠ για πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι, κάστανα, μαλλί της γριάς, ξηροί καρποί, μέλι, είδη χειροτεχνίας και λαϊκής τέχνης.
  7. Μία Θέση επί της Πλατείας Ειρήνης στο ύψος του Δημοτικού Περιπτέρου Πληροφόρησης για πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι, κάστανα, μαλλί της γριάς, ξηροί καρποί, μέλι, είδη χειροτεχνίας και λαϊκής τέχνης.

Σε όλες τις περιπτώσεις η έκταση που θα καλύπτει η εμπορική δραστηριότητα δεν θα είναι μεγαλύτερη από 4 τ.μ. εκτός της θέσης των οπωρολαχανικών που δεν θα είναι μεγαλύτερη από 6 τ.μ. και θα οριοθετηθούν με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Στην έννοια του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου περιλαμβάνεται και η παροχή πρόχειρων γευμάτων στους διερχόμενους που παρασκευάζονται επί τόπου είτε εντός αυτοκινούμενων ή ρυμουλκούμενων οχημάτων (καντίνες) που σταθμεύουν σε συγκεκριμένη θέση και για χρόνο ίσο προς τη ληφθείσα άδεια είτε σε φορητές εγκαταστάσεις έψησης. Κατ’ εξαίρεση, κατά την καλοκαιρινή περίοδο μπορεί να δίδονται μία φορά το χρόνο σε φυσικά πρόσωπα, άδειες παρασκευής και διάθεσης πρόχειρων γευμάτων με διάρκεια ισχύος μέχρι τέσσερις (4) μήνες και για συγκεκριμένη θέσηΟι άδειες χορηγούνται με κλήρωση που διενεργείται μεταξύ των ενδιαφερομένων, η διαδικασία της οποίας καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με βάση τα παραπάνω καθορίζονται θέσεις για βραχυχρόνιο εμπόριο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ως εξής:

  1. Μία θέση στη συμβολή των οδών Ορφέως και Θησέως για πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι,   μαλλί της γριάς.
  2. Μία θέση πλαγίως της εισόδου του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου για   πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι,   μαλλί της γριάς.
  1. Μία θέση επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας δίπλα από την είσοδο του άλσους της Αγίας Παρασκευής για πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι,   μαλλί της γριάς.

Σε όλες τις περιπτώσεις η έκταση που θα καλύπτει η εμπορική δραστηριότητα δεν θα είναι μεγαλύτερη από 4 τ.μ. και θα οριοθετηθούν με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

ΙΙ. Στην Τοπική Κοινότητα Φαναρίου καθορίζονται οι θέσεις μόνο για βραχυχρόνιο εμπόριο ως εξής:

α ) τρεις (3) θέσεις για βραχυχρόνιο εμπόριο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι ,ποπ κορν,   μαλλί της γριάς , στο λιμάνι πίσω από το περίπτερο σε φορητές εγκαταστάσεις έψησης έως 4 τ.μ. ανά θέση  

β ) δύο ( 2 ) θέσεις για βραχυχρόνιο εμπόριο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για αυτοκινούμενες καντίνες επί της παραλιακής οδού στο χώρο στάθμευσης από το χώρο του Κάμπιγκ του ΕΟΤ μέχρι τον δίαυλο της Ξηρολίμνης έως 15 τ.μ. ανά θέση

γ ) τρεις ( 3 ) θέσεις για βραχυχρόνιο εμπόριο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι ,λουκουμάδες ,ντόνατς , χοτ ντογκ , σε φορητές εγκαταστάσεις έψησης επί της παραλιακής οδού στο χώρο στάθμευσης και στο ύψος των αντίστοιχων παραλιακών καταστημάτων του αιγιαλού έως 4 τ.μ. ανά θέση.

ΙΙΙ. Στην Τοπική Κοινότητα Αρωγής καθορίζονται οι θέσεις στάσιμου εμπορίου καθώς και βραχυχρόνιου εμπορίου ως εξής:

1.Διατηρούνται δύο (2) θέσεις για αυτοκινούμενες καντίνες επί της παραλιακής ζώνης και συγκεκριμένα (1) θέση ανατολικά του διαύλου Ξηρολίμνης και (1) θέση πλησίον του αγκυροβολίου μικρών σκαφών.

2.Ακόμη, καθορίζονται α ) δύο (2) θέσεις για βραχυχρόνιο εμπόριο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για αυτοκινούμενες καντίνες επί της παραλιακής οδού στο χώρο στάθμευσης από τη στροφή της επαρχιακής οδού Αρωγής –Φαναρίου μέχρι τον δίαυλο της Ξηρολίμνης έως 15 τ.μ. ανά θέση

β ) τρεις (3) θέσεις για βραχυχρόνιο εμπόριο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι , μαλλί της γριάς , λουκουμάδες ,ντόνατς , χοτ ντογκ , σε φορητές εγκαταστάσεις έψησης , επί της παραλιακής οδού στο χώρο στάθμευσης και στο ύψος των αντίστοιχων παραλιακών καταστημάτων του αιγιαλού έως 4 τ.μ. ανά θέση.

Αρθρογράφος