Πώς βλέπει το ελληνικό διαδίκτυο τις εξελίξεις στη Συρία

18 Οκτωβρίου 201900:22

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Διεθνολόγος και  Sr. DataAnalyst, της PaloServices, συμμετείχε στο Ανατρεπτικό Δελτίο (15/10/2019) του ΑLERTTV, αναλύοντας τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες που προκαλεί η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία, τους στοχους του Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι αμερικανοί εγκατέλειψαν το στρατηγικό διάδρομο που ενώνει το Βόρειο Ιράκ με την ανατολική Συρία.

Εκτίμησε δε, ότι ο μεγάλος κερδισμένος της γεωστρατηγική σκακιέρας είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επιπλέον, προσέγγισε  με αφορμή τα επεισόδια στο  Κέντρο Υποδοχής στη Σάμο, το πρόβλημα του μεταναστευτικού, από τον τομέα της ασφάλειας και αναφέρθηκε  στην ανάγκη  διαχωρισμού μεταξύ προσφύγων και μεταναστών.

Παράλληλα, παρουσίασε και τις τάσεις χρηστών του ελληνικού διαδικτύου και των SocialMedia για  Μεταναστευτικό και Τουρκική Επίθεση στη Συρία, με βάση την ανάλυση περιεχομένου του προηγμένου λογισμικούPaloPro,  για Web&SocialAnalytics . 

Η πλειοψηφία   χρηστών Social Μedia εκφράζει ανησυχίες για το Μεταναστευτικό επισημαίνοντας ότι υπάρχει έλλειμμα στο τομέα  ασφάλειας και υποδομών κράτησης.

Ταυτόχρονα, χρήστες του διαδικτύου επικρίνουν  την τουρκική επίθεση στην πλειοψηφία τους καθώς και τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ, που ενδεχομένως να  ώθηση τον Ερντογάν να κλιμακώσει περαιτέρω τις προκλήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης μεγάλο ποσοστό  χρηστών διαδικτύου, τάσσεται υπέρ των συριακων κουρδικών συμφερόντων στη Συρία.

Αρθρογράφος