Πλην Λακεδαιμονίων…

27 Νοεμβρίου 202208:34

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Εντύπωση προκάλεσε στην κοινή γνώμη το γεγονός ότι από τα στιγμιότυπα υποδοχής των μαθητών και μαθητριών μειονοτικών σχολείων της Ροδόπης, απουσίαζε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ευρ. Στυλιανίδης.

Το κενό ήρθε να καλύψει  ένα ευχαριστήριο σημείωμα που απηύθυνε στον Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη ο διευθυντής του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Οργάνης, Αχμέτ Αρναούτ.

Το δημόσιο ευχαριστήριο που δεν έτυχε ευρείας απήχησης και διανομής εντοπίσθηκε στη Φωνή της Ροδόπης και αναφέρει σχετικά:

Χάρη στη συνδρομή του Βουλευτή Ροδόπης οι μικροί μαθητές, που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αθήνα συνοδεία των καθηγητών τους, επισκέφτηκαν το «The Christmas Factory» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να περάσουν ευχάριστες στιγμές.

«Ευχαριστούμε τον κύριο Στυλιανίδη για τη συνδρομή του. Ήταν τόσο σημαντική για εμάς και πήρε πάρα πολλές ευχές από τα παιδιά διότι χάρη σε αυτόν, τα παιδιά πήγαν εκεί και διασκέδασαν», αναφέρει στο ευχαριστήριο του ο κ. Αχμέτ Αρναούτ.

Παραμένει μυστήριο για ποιόν λόγο θα έπρεπε ο κ. Αχμέτ Αρναούτ (ένας εκ των εννέα εκπαιδευτικών των πέντε μειονοτικών σχολείων που επισκέφθηκαν τον Πρωθυπουργό και την Βουλή) να βάλει με το ευχαριστήριο σημείωμα στο κάδρο τον απόντα κ. Ευρ. Στυλιανίδη.

Αντί να ευχαριστήσει αυτούς που υποδέχθηκαν μαθητές κι εκπαιδευτικούς ,  τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον Αναπληρωτή ΥΠΕΞ , και τους δύο βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Τάκη Χαρίτου, διαφημίζει την απουσία του γενναιόδωρου βουλευτή Ευρ. Στυλιανίδη ο οποίος ενδεχομένως πλήρωσε το εισιτήριο των 3,5 ευρώ για την είσοδο στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για ένα σοβαρό ατόπημα, που είτε πρόκειται για πρωτοβουλία του ενθουσιασμένου Δασκάλου από την Οργάνη , είτε κάποιων υποβολέων που θέλουν να εκμεταλλευθούν ή να ιδιοποιηθούν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με την κίνηση αυτή δημιουργούν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα και παραπέμπουν σε πρακτικές “Γκρουέζα και Καλοχαιρέτα” ακόμη και σε ευαίσθητα ζητήματα τοπικής κοινωνική συνοχής κι ευαίσθητων πτυχών των Εθνικών Θεμάτων.

Αν.ΥΠΕΞ, Ιλχάν Αχμέτ και Τάκης Χαρίτου υποδέχθηκαν στη ΒτΕ μαθητές της Μειονότητας

 

Αρθρογράφος