“Πλένουμε χέρια με ρυθμό” παρέα με την Phaeton Band Junior!

1 Οκτωβρίου 202013:28

Το τραγούδι “Για να μείνεις ασφαλής” δημοσιευτηκε σήμερα στην Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεοραση του ΥΠΑΙΠΘ.

Το τραγούδι ενορχήστρωσε και εκτέλεσε η Phaeton Band Junior του Ωδείου “Φαέθων” στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ωδείου με το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το τραγούδι, που αποτελεί μέρος του βιβλίου “Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας” ,εμπνεύστηκε η καθηγήτρια ιστολογίας-εμβρυολογίας του Δ.Π.Θ. κα Μαρία Λαμπροπούλου, η οποία εκπόνησε το project, που από σήμερα αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών για την ενημέρωση όλων των παιδιών για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊου ενόψει της επιστροφής τους στα σχολεία.

Το Ωδείο “Φαέθων” ανέλαβε να υλοποίησει το εγχείρημα των δημιουργών ενορχηστρώνοντας το κομμάτι.

Μαθητές από τις τάξεις της φωνητικής, του πιάνου, του βιολιού, του βιολοντσέλου, της κιθάρας και των κρουστών (drums) συμμετείχαν στις πρόβες, ηχογράφησαν σε studio και γύρισαν το video clip.

Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία την κα Μαρία Λαμπροπούλου και το τμήμα Δ.Π.Θ και τους εξαιρετικούς, ηχολήπτη κο Βαγγέλη Γεωργαντζή και σκηνοθέτη του video clip κο Βασσίλη Καραφυλλίδη.
Ευχαριστούμε τους καθηγητές που εργάστηκαν για τον συντονισμό, (αλφαβητικά) κα Χαρά Αγγελίδη, κα Στέλλα Αδαμίδου, κα Ηλέκτρα Εφρεμίδου, κο Τάσο Λύρατζη και κο Δημήτρη Ψαλτόπουλο. Την τελική επιμέλεια είχε ο διευθυντής κος Θανάσης Τρικούπης.

Τελός, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς των συντελεστών για την εμπιστοσύνη και την προθυμία τους να συνδράμουν στην προσπάθειά μας.

Καλοτάξιδο λοιπόν το τραγούδι μας και τη φετινή σχολική χρονιά “Πλένουμε χέρια με ρυθμό” παρέα με την Phaeton Band Junior! Καλή σχολική χρονιά με υγεία, ασφάλεια και δημιουργικότητα σε όλους τους μαθητές!

Αρθρογράφος