Ποιός κρύβεται πίσω από τους επίορκους δουλεμπόρους της ΕΛ.ΑΣ.;

30 Μαΐου 202315:40

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

«Πήγαινε να πάρεις την βαλίτσα με τα χρήματα…»”, «πως θα δικαιολογήσουμε τόσα πολλά χρήματα…» ήταν μερικές από τις συνομιλίες των πέντε επίορκων αστυνομικών που κατέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr, ο «κοριός» της ΕΥΠ που παρακολουθούσε και κατέγραφε τις συνομιλίες τους.

Το ρεπορτάζ του Komotinipress, ωστόσο δείχνει ότι οι Αδιάφθοροι των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβαν να διαλευκάνουν την υπόθεση!

Από τον περασμένο Ιανουάριο τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν στις επισυνδέσεις των κινητών τους τηλεφώνων και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες είναι καταγεγραμμένες σε δεκάδες σελίδες. Με ειδικά τεχνικά μέσα οι «αδιάφθοροι» των σωμάτων ασφαλείας, έχουν καταγράψει όλη την δράστη του παράνομου κυκλώματος. Βίντεο, φωτογραφίες, μηνύματα, συνομιλίες συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία.

Οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛΑΣ συνέλαβαν 5 αστυνομικούς για συμμετοχή σε διακίνηση μεταναστών και δωροληψία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Komotinipress, οι τρεις , εκ των συλληφθέντων, επίορκοι αστυνομικοί υπηρετούσαν στο πρώην κλιμάκιο της ΕΥΠ Διδυμοτείχου, αντικαθιστώντας τρεις άμεμπτους και θετικώς αξιολογηθέντες συναδέλφους τους τους οποίους απομάκρυνε το “σύστημα Ρουμπάτη” που ήθελε τυφλή την ΕΥΠ στην Θράκη.

Ποιοί ήθελαν “τυφλή” την ΕΥΠ στην Θράκη;

Οι επίορκοι αστυνομικοί συνδέονται με το περιβάλλον πρώην Εβρίτη βουλευτή ο οποίος παρά την πρότερη ιδιότητά του , όχι μόνον δεν ενέσκυψε στον πυρήνα των προβλημάτων της λαθρομετανάστευσης που ταλανίζουν τον Έβρο και την Θράκη αλλά μέσα από ένα σύστημα  “κολλητών” συντήρησεμία κατάσταση που ξεκίνησε από τον Μάιο του 2018 και κατέληξε στην κατάργηση εθνικά χρησίμων κλιμακίων ειδικών υπηρεσιών στην περιοχή της Θράκης.

Ο “Μάϊος των Κατασκόπων” στην Κομοτηνή

Σύμφωνα με το alphafreepress oι κατηγορούμενοι επίορκοι αστυνομικοί, ανήκουν στο δυναμικό του Σώματος Συνοριακής Φύλαξης από το 2000, και δεν πρέπει να ήταν τα «καλύτερα παιδιά», αν λάβει κανείς υπόψη του πως πολλές φορές ενοχλούνταν συνάδελφοί τους από την συμπεριφορά τους. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ένας εξ αυτών είχε αποκτήσει και το ψευδώνυμο «καουμπόης», επειδή, τάχα, είχε υιοθετήσει ένα προκλητικό μάγκικο στιλ.

Οι 5 συλληφθέντες φαίνεται, επίσης, πως προσπάθησαν να παροτρύνουν και άλλους συλληφθέντες να συμμετέχουν στο «κόλπο», και να γυρνάνε, για παράδειγμα, τις θερμικές κάμερες σε άλλα σημεία από αυτά που βρίσκονταν εκείνοι.

To ερώτημα εντοπίζεται στο αν οι προϊστάμενοί τους στην ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ είχαν εντοπίσει την έκνομη δραστηριότητά τους, αν την ανέχονταν ή αν εθελοτυφλούσαν διατηρώντας πολιτικές ή τοπικές ισορροπίες…

Πίσω ολοταχώς (2ο μέρος)

 

Αρθρογράφος