Πιλάφι με σάλτσα από τρίχρωμες πιπεριές

21 Μαΐου 201409:37

Το ολόλευκο και αρωματικό basmati δένει τέλεια με τα χρώματα και τα πολύπλοκα αρώματα της γλυκόξινης σάλτσας από πολύχρωμες πιπεριές. Ένα ωραιότατο, απλό φαγάκι που μπαίνει και σε ταπεράκι για το γραφείο…

Υλικά

1½ ποτήρι του νερού ρύζι basmati
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
λίγο αλάτι
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
1 ντομάτα μεγάλη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, χοντροκοπανισμένους
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα: Αφαιρείτε από τις πιπεριές το κοτσάνι και τα σπόρια και τις κόβετε σε λωρίδες. Ξεφλουδίζετε την ντομάτα, αφαιρείτε τα σπόρια και την κόβετε σε κυβάκια. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό και βάζετε μέσα τις κομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό εντελώς. Ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε καλά τα υλικά χωρίς να αφήσετε να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε τα κομματάκια της ντομάτας και ανακατεύετε. Διαλύετε τον πελτέ σ’ ένα κρασοπότηρο νερό και το αδειάζετε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, τον κοπανισμένο κόλιανδρο, ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα και να μελώσουν τα υλικά. Διατηρείτε τη σάλτσα χλιαρή.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε το ρύζι: Το πλένετε καλά με άφθονο κρύο νερό δυο τρεις φορές. Το αφήνετε σε σουρωτήρι για να σουρώσει καλά. Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Προσθέτετε νεράκι τόσο που να σκεπάσει το ρύζι και να ανεβαίνει περίπου ένα δάχτυλο από πάνω. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και αφήνετε να πάρει βράση. Το αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά περίπου, σβήνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να απορροφήσει τα υγρά ήρεμα για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Σερβίρετε το ζεστό πιλάφι σε πιατέλα και το περιχύνετε με τη σάλτσα των πιπεριών.

www.olivemagazine.gr/

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr