Πικάντικα κεφτεδάκια ψαριού με σαλάτα αγγούρι

6 Ιουνίου 201317:00

Πικάντικα κεφτεδάκια ψαριού με σαλάτα αγγούρι όπως ακριβώς θα τα απολαμβάνατε στην Ταϋλάνδη. Υπέροχη!

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια

3/4 φλ. γάλα καρύδας
1 κ.γ. άσπρο πιπέρι
1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
1 αβγό
700 γρ. αλεσμένο φρέσκο ψάρι (οποιοδήποτε άσπρο ψάρι)
2 κ.σ. φύλλα καφίρ λάιμ ψιλοκομμένα
2-3 κ.σ. πολτός κόκκινου κάρυ
1/2 φλ. κινέζικα φασόλια ή φρέσκα φασόλια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φλ. σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σαλάτα:

1 φλ. αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μικρά ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
1,5 φλ. νερό
4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. λευκό κρασί

Τρόπος παρασκευής συνταγής

Κεφτεδάκια

Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε μαζί όλα τα υλικά εκτός από τα κινέζικα ή φρέσκα φασολάκια και το σπορέλαιο. Ο πολτός θα πρέπει να γίνει λείος, χωρίς σβόλους.
Ρίξτε τον σε μπολ κα ιανακατέψτε τον με τα κομμένα φασόλια.
Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Πλάστε με τα χέρια ή με κουτάλι τον πολτό του ψαριού σε μικρά κεφτεδάκια.
Αν τα πλάσετε με τα χέρια αλείψτε τα δάχτυλά σας με λίγο λάδι για να μην κολλάνε.
Πατικώστε τα λιγάκι για να εξασφαλίσετε ομοιογενές τηγάνισμα.
Τηγανίστε τα έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
(Περίπου δύο λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους).
Στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετέ τα ζεστά με τη σαλάτα αγγούρι.

Σαλάτα

Ξεφλουδίστε και κόψτε το αγγούρι σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.
Αφήστε τη σαλάτα να μείνει για 20 λεπτά και τοποθετήστε τη σε ένα μικρό σκεύος σερβιρίσματος για να συνοδεύσει τα πικάντικα κεφτεδάκια ψαριού.

Πηγή : lovecooking.gr

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr