Περιμένοντας τις υδροφόρες του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών

24 Ιουλίου 202107:34

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Διανύουμε ήδη το δεύτερο 24ωρο με το τουριστικό παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών να ζει με τον “υγρό εφιάλτη” του μολυσμένου νερού.

Μέτά την χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου και της Περιφέρειας κάτοικοι, παραθεριστές, επισκέπτες, επαγγελματίες δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για το τί ακριβώς συμβαίνει, για την ποιότητα του νερού,και βεβαίως δεν υπάρχει καμία κίνηση βοήθειας προς τους κατοίκους.

Οι κάτοικοι της περιοχής (φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται ο οικισμός του Προφήτη Ηλία , τα ΚΑΑΥ και τα Ταχυδρομικά που υδρεύονται από τους Προσκυνητές) από το πρωΐ καλύπτουν τις ανάγκες με εμφιαλωμένα μπουκάλια, ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΕΙ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων είχαμε περιστατικό δηλητηρίασης κατοίκου της περιοχής μετά από καταγγελία του οποίου προχώρησε η διαδικασία ελέγχου από την Περιφέρεια ενώ έχουν αναφερθεί και περιστατικά δερματικών μολύνσεων στην περιοχή

Οι επαγγελματίες της περιοχής μιλούν για απόλυτη καταστροφή με πολλές ακυρώσεις και χαμένο ουσιαστικό το τριήμερο. Ο Ανέστης Βαφειάδης της ΟΕΒΕΣ Ν. Ροδόπης  μαθαίνουμε ότι είναι διαρκώς σε επικοινωνία με όλους τους (αν)αρμόδιους ,δρομολογεί κάποιες ΄προσωρινές λύσεις τροφοδοσίας καταστημάτων με εμφιαλωμένο νερό αλλά δεν φαίνεται να συντονίζονται μαζί του οι αρχές τηςπεριοχής.

Αναμένουμε ενημέρωση!

Αρθρογράφος