Περιμένοντας την ανάληψη ευθύνης…

28 Φεβρουαρίου 202109:29

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στην περιορισμένη επιχειρησιακά έκταση του “ιστορικού κέντρου” της Κομοτηνής, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Χρυσάνθου, άγνωστοι κατέστρεψαν δύο ΑΤΜ μηχανήματα προκαλώντας περιορισμένες φθορές, τα ξημερώματα του Σαββάτου 27/2/2021.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για μία από τις παρεμβατικές δράσεις ομάδων που συμπαρίστανται στην απεργία πείνα τους Δημ. Κουφοντίνα, όπως άλλωστε έχει συμβεί και σε άλλες πόλεις εντός κι εκτός της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Λάρισα, Λιβαδειά, Ηράκλειο, Χανιά, Λαμία, Πάτρα, Ξάνθη, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Κομοτηνή, Πύργος, Μεσολόγγι, Ηγουμενίτσα, Αγρίνιο, Ελευσίνα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Γλασκώβη και Ρώμη. 

Το γεγονός ότι εμπρηστικές επιθέσεις  σημειώνονται σε κομματικά γραφεία, αυτοκίνητα αστυνομικών, σπίτια δικαστικών λειτουργών, γραφεία ΜΜΕ και ΑΤΜ, έχουμε φθορές σε τράπεζες, παρεμβάσεις με φέιγ βολάν και μπογιές σε πολιτικά γραφεία, δημαρχεία, και δημόσιες υπηρεσίες, πανό σε πανεπιστήμια, κρατικά κτίρια και πλατείες, εισβολή σε γραφεία, ραδιοφωνικούς σταθμούς και πλέον ακόμα και σε υπουργεία αναδεικνύει κι ένα παλαιότερο, έως διαχρονικό πρόβλημα, που αφορά στην δράση της νέας γενιάς “περιθωριακών ομάδων” σε αστικό περιβάλλον.

Να επισημανθεί ότι η βαρύτητα που έχει δοθεί από πλευράς Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. στη (επι)τήρηση των (αστυνομικών) αντι-μέτρων αντι-Covid έχει προκαλέσει κόπωση στο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. που πρέπει πλέον να επιστρέψει στα πραγματικά της καθήκοντα.

 

Αρθρογράφος