Περί του «παλαιού» και του «νέου» !!!!

14 Σεπτεμβρίου 201508:16

Του Συμεών Σολταρίδη *

 Αλήθεια  τι σημαίνει «παλιό» και  «νέο» ; Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ακούμε από τα δύο καθεστωτικά κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τις δύο αυτές έννοιες να ταλανίζονται , να ταλαιπωρούνται και να αλλοιώνονται κυριολεκτικά  από τους δύο μονομάχους,  οι οποίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι αυτοί μόνο εκπροσωπούν το «νέο» αποφεύγοντας να αποδεχτούν ότι ανήκουν στο χθες και στο «παλιό».

Σε  ένα ψάξιμο που έκανα στο διαδίκτυο διάβασα ότι  «παλιό» είναι , αυτό που ανήκει σε παλιότερη εποχή, σε κακή και δυσάρεστη κατάσταση, σε γερασμένη ηλικία, σε παλιά ιδεολογική και ιδεοληπτική νοοτροπία και σε αντίληψη που δεν συνάδει με το σήμερα.

Στην κατηγορία αυτή , ας μου επιτραπεί , να κατατάξω τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ , αφού και τα δύο ηλικιακά , κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους εκφράζονται από άτομα που έχουν βρεθεί, ένθεν κακείθεν, στην πολιτική ζωή του τόπου, πρόσφεραν στον τόπο και υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες όλων όσων ζει ο τόπος και οι πολίτες. Και αυτό γιατί η μεν ΝΔ  κυριαρχούσε πολιτικά επί δεκαετίες, ο δε ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν επί δεκαετίες στην αντιπολίτευση, αφού προέρχεται από διασπάσεις , επί διασπάσεων της Αριστεράς. Οπότε κανένα από τα δύο κόμματα δεν είναι νέο, αλλά είναι παλαιάς κοπής. Όσο για τις ιδέες που εκπροσωπούν είναι οι τετριμμένες, οι πεπατημένες και χιλιοειπωμένες!!   

Υπάρχει όμως πραγματικά κάποιο «νέο» πολιτικό κόμμα.  Που έχει μικρή ηλικία, παρουσιάζει σύγχρονες αντιλήψεις, είναι πρωτόφαντο και καινούργιο και το σημαντικότερο εκφράζει τις νέες ιδέες του με νέους ανθρώπους ηλικιακά και πολιτικά. Δεν μπορεί να του προσάψει κανείς , κάτι από τα παλιά που συνέβησαν , τα οποία ανήκουν καθ΄ ολοκληρία στα παλιά κόμματα και στους παλιοκομματικούς που διοίκησαν την χώρα.

Το νέο λοιπόν κόμμα είναι το ΠΟΤΑΜΙ , το οποίο και θέλει και μπορεί. Είναι αυτό το οποίο σαν τρίτη πολιτική δύναμη  θα στηρίξει μια κυβέρνηση για το καλό της χώρας και των πολιτών. Είναι το κόμμα των νέων  ανθρώπων, των  νέων αντιλήψεων και πεποιθήσεων. Εκφράζει το μέλλον και το αύριο. Μπορεί λοιπόν να σημειώνει παντού ότι είναι το νέο , κατά του παλιού, ότι είναι το αύριο , κατά του χθες, ότι είναι αυτό που ομιλεί για το τι θα κάνει, και όχι τι έκανε.

Και αυτό γιατί το «χθες» ομιλεί για το παρελθόν , ενώ το «σήμερα» μπορεί να ομιλήσει για το αύριο και το μέλλον.   

  Ο Συμεών Σολταρίδης είναι Δρ. Θρησκειολογίας, δημοσιογράφος και εμπειρογνώμων στον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο ΠΟΤΑΜΙ

Αρθρογράφος