perfecttan_s01_b

Perfect Tan: Πώς να αποκτήσεις το ιδανικό μαύρισμα σε πέντε κινήσεις

22 Ιουνίου 201122:17

perfecttan_s01_bΑκόμα κι αν δεν μετράς πλέον το καλοκαίρι με το πόσα παγωτά έχεις φάει, το μαύρισμά σου είναι κάτι που προδίδει άμεσα τη σχέση σου με τον ήλιο και τη θάλασσα. Και δεν μιλάμε για το μαύρισμα από τους δικεφάλους μέχρι την παλάμη που έχεις κάνει από το μηχανάκι. Αλλά για εκείνο τα μαύρισμα που είναι ικανό να αναδείξει το σώμα σου και τον χρόνο που ξόδεψες φέτος στο γυμναστήριο.


Δεν υπάρχει γυναίκα η οποία να μην θέλει τον άντρα μαυρισμένο τους καλοκαιρινούς μήνες. Και όλες συμφωνούν ότι το ιδανικό μαύρισμα είναι το μέτριο μαύρισμα. Εκείνο που θα σε κάνει να φαίνεσαι μαυρισμένος, χωρίς να σε περνάνε για οικονομικό μετανάστη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 


Το να μαυρίσεις με σωστό και ασφαλή τρόπο, δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να σου φαίνεται. Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές και σε μερικές εβδομάδες από τώρα θα ξαπλώνεις στην παραλία ήδη μαυρισμένος.

Προστάτεψε το δέρμα σου

Την κορόιδευες την μητέρα σου που φώναζε να φοράς καπέλο και αντηλιακό στην παραλία. Το κακό είναι ότι είχε δίκιο. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η έκθεση του δέρματος στον ήλιο και τις υπεριώδεις ακτίνες του, προκαλούν φθορά στο δέρμα και αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης δερματικών παθήσεων, ακόμα και καρκίνου του δέρματος. Με τη σωστή διαχείριση του δέρματος και της έκθεσής σου στον ήλιο, όπως θα διαβάσεις παρακάτω, δεν θα καταφέρεις φυσικά να εκμηδενίσεις τις αρνητικές συνέπειες του ήλιου αλλά τουλάχιστον θα τις ελαχιστοποιήσεις.

Φόρα το σωστό αντηλιακό

Μην είσαι αντιδραστικός. Μην νομίζεις ότι αν δεν βάλεις αντηλιακό, θα μαυρίσεις πιο γρήγορα. Το αντηλιακό δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αναγκαίο και για την προστασία του δέρματός σου αλλά και για να σε βοηθήσεις να μαυρίσεις. Όσο πιο υψηλός ο δείκτης προστασίας, τόσο μεγαλύτερη η προστασία σου από τις υπεριώδεις ακτίνες. Δεν σου λέμε να παστωθείς με μια κρέμα-γιαούρτι των 50 βαθμών αλλά τουλάχιστον να επιλέξεις κάποιο λάδι ή κρέμα με έστω έναν μικρό δείκτη προστασίας. Και κάτι τελευταίο. Το baby oil δεν είναι αντηλιακό. Είναι λάδι για να τηγανίσεις το δέρμα σου όπως τηγανίζεις τις πατάτες.

Πρόσεχε μην καείς

Δεν λέμε, ωραίο είναι να έχεις την κοπέλα σου να σου απλώνει ενυδατική κρέμα στην καψαλισμένη σου πλάτη αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερα αν γινόταν αυτό χωρίς να πονάς. Το κάψιμο είναι διπλό χτύπημα στο καλοκαίρι σου: 1) πονάς για 1-2 μέρες και 2) χάνεις ό,τι μαύρισμα έχεις κάνει μέχρι τότε. Και είναι τόσο απλό να το αποφύγεις. Αρκεί 20 λεπτά πριν την έκθεσή σου στον ήλιο, να χρησιμοποιείς το αντηλιακό σου και να φροντίζεις ότι από τη στιγμή που θα βρεθείς στην παραλία θα βάζεις αρκετά συχνά μια νέα στρώση αντηλιακού. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο και χρονοβόρο.

Διατήρησε το μαύρισμά σου

Το μαύρισμα δεν είναι υπόθεση μίας ημέρας. Χρειάζεται σταδιακή προσπάθεια και συχνή έκθεση στον ήλιο για μερικές ημέρες. Το κυριότερο όμως είναι αφού μαυρίσεις στο τριήμερο που θα ξεκλέψεις από τη δουλειά τον Ιούλιο, να μην χάσεις το μαύρισμά σου τις μέρες που θα επιστρέψεις στη δουλειά. Όσο σπαστικό κι αν είναι το να έχεις κρέμες στο δέρμα σου, φρόντισε να βάζεις μια ενυδατική κρέμα 1-2 φορές την ημέρα. Αλλιώς, αποχαιρέτα το, το μαύρισμα που χάνεις.

Εναλλακτικές μέθοδοι μαυρίσματος

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να μαυρίσεις. Και χωρίς ήλιο. Αλλά για αυτές τις μεθόδους είμαστε τόσο επιφυλακτικοί όσο είσαι κι εσύ. Τα σαλόνια μαυρίσματος είναι σίγουρα μια πολύ καλή λύση για να χτίσεις ένα αρχικό μαύρισμα πριν βγεις στην παραλία. Και οι κρέμες μαυρίσματος μπορούν να ενεργοποιήσουν την μελανίνη σου ακόμα κι αν είσαι ανθρακωρύχος και δουλεύεις όλη μέρα στα λαγούμια. Η χαρά του μαυρίσματος όμως είναι εκεί έξω… στον ήλιο!

 

http://www.men24.gr/

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]