Παρουσίαση του βιβλίου της Κατεριίας Καριζώνη στο Δημοκρίτειο

17 Οκτωβρίου 201922:55

Η Λέσχη Κομοτηναίων, το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στη παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Κατερίνας Καριζώνη,”ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ωρα 7 μ.μ.στη Λέσχη Κομοτηναιων (Ελευθερίου Βενιζέλου 52)
Με την Κατερίνα Καριζώνη θα συνομιλήσει η συγγραφέας-ιστορικός Λεύκη Σαραντινού!!! Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό!!!

Το λυκόφως του Αιγαίου

Μυθιστόρημα

Κατερίνα Καριζώνη

Εκδόσεις Καστανιώτη, 2019
288 σελ.
ISBN 978-960-03-6647-1, [Κυκλοφορεί – Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 13,00

Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα [DDC: 889.3]

Αιγαίο, 17ος αιώνας, ο αιώνας της πειρατείας. Ο πειρατής Ιωάννης Κάψης γράφει ιστορία στη θάλασσα. Απελευθερώνει τη Μήλο από τον οθωμανικό ζυγό. Στέφεται βασιλιάς, αλλά ένας μεγάλος έρωτας με την κόρη του κυβερνήτη του νησιού σημαδεύει τη ζωή του. Την ίδια περίοδο Δυτικοί και κυρίως Μαλτέζοι πειρατές κατακλύζουν το Αρχιπέλαγος, που αποτελεί πεδίο σύγκρουσης θρησκειών και συμφερόντων. Μεγάλοι πειρατές όπως ο Ουγκώ ντε Κρεβελιέ, οι αδελφοί Τεμερικούρ, ο Μιχελής Μανιάτης, ο Άγγελος Μαρία Βιτάλι και άλλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την οθωμανική απειλή. Το Αιγαίο παραμένει το μήλον της έριδος ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Μάχες, συνωμοσίες και προδοσίες καθορίζουν ένα άγριο παιχνίδι κερδοσκοπίας και κυριαρχίας.

Ένα μυθιστόρημα εποχής, ένα πανόραμα ιστοριών από τη θρυλική ζωή και τη δράση των Ελλήνων και των ξένων πειρατών. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, στα νησιά του Αιγαίου και στις δοξασίες τους.

Αρθρογράφος