Παραιτήθηκε ο Σωτήρης Σέρμπος από σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη

26 Σεπτεμβρίου 202210:58

Σε αποστάσεις από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής φαίνεται ότι αποδίδεται η παραίτηση του διεθνολόγου Σωτήρη Σέρμπου από τη θέση του συμβούλου για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σέρμπος με επιστολή του προς τα όργανα και στον πρόεδρο του κόμματος γνωστοποίησε την αποχώρηση του από τη θέση του άμισθου συμβούλου, επικαλούμενος την έντονη διαφωνία του πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την γραμμή του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρούσε ότι τελευταίως οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα στο Ουκρανικό δεν είναι τόσο σαφές και ξεκάθαρες όπως παλαιότερα, ενώ αντίστοιχη διαφωνία είχε και πάνω σε άλλα ζητήματα.

Πριν αναλάβει σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Σ. Σέρμπος είχε εργαστεί ως επιστημονικός διευθυντής σχεδιασμού πολιτικής, ειδικός σύμβουλος, στα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Μακεδονίας – Θράκης, ενώ διαθέτει εμπειρία σε ζητήματα διαπραγματεύσεων και ανάπτυξης επιτελικών οργάνων στρατηγικού σχεδιασμού.

Αρθρογράφος