Παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ για το κλείσιμο του ΣΣ Νυμφαίας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής (video)

3 Ιουλίου 202012:28

Παρέμβαση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την κυβερνητική απόφαση περί αναστολής διελεύσεως Ευρωπαίων πολιτών από τον Σταθμό Διαβατηριακών Ελέγχων Μακάζα Νυμφαίας.

Ο βουλευτής Ροδόπης ήταν εισηγητής – ειδικός αγορητής εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής στην συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΞ για την «Κύρωση της Συμφωνίας Σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της αφενός και της Κεντρικής Αμερικής αφετέρου».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ

Πριν τοποθετηθώ για το δεύτερο μέρος της Σύμβασης, θα ήθελα και εγώ από τη μεριά μου να καλέσω την Κυβέρνηση, για μία απόφαση που πάρθηκε σήμερα στη Θράκη και η οποία αφορά την απαγόρευση προσέλευσης Ευρωπαίων πολιτών από  το Νυμφαίας – Μακάζα, συνοριακό σταθμό, το οποίο θα έχει τραγικές συνέπειες για τον τουρισμό στη Θράκη. Δεν είναι σωστό νομίζω και πρακτικά, όλος ο φόρτος του τουρισμού να πέσει στον Προμαχώνα, γιατί και εκεί, όπου θα κατέβουν όλοι από την Ευρώπη, θα γίνεται συνωστισμός. Ο έλεγχος, τα τεστ, θα γίνονται δυσκολότερα στον Προμαχώνα, οπότε έπρεπε, τουλάχιστον, να δοθεί η δυνατότητα, με τεστ φυσικά, και στο συνοριακό σταθμό Νυμφαίας  – Μακάζα, διότι όλοι οι ξενοδόχοι και όλη η Θράκη, αυτή τη στιγμή και οι τοπικοί φορείς, είναι ανάστατοι.

Αρθρογράφος