Παράσταση ΘΑΥΜΑ από το 2ο Δημοτικό και την Τετάρτη τάξη: «Μήδεια» του Μποστ

27 Ιανουαρίου 201507:00

 

Έλαμψε και πάλι σκηνοθετικά και ως γενική επιμελήτρια της παράστασης «Μήδεια» του Μποστ, η Δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, Στέλλα Μπομποτά μαζί με τους μαθητές της τετάρτης Δημοτικού!

Εδώ και ένα χρόνο ετοίμαζαν την παράσταση, παραμερίζοντας τον κόπο, το λίγο χρόνο, καταθέτοντας αγάπη, μεράκι και πολλή εργασία!

Η κ. Μπομποτά πλέον έχει συνηθίσει τους γονείς αλλά και άλλους γύρω από τις οικογένειες των μαθητών της και θα έλεγα πια το θεατρόφιλο κοινό της Κομοτηνής, σε προσεγμένες θεατρικές παραστάσεις μαθητών, οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από… τις επαγγελματικές δουλειές! Είτε αφορά την σκηνοθετική προσαρμογή για την παράσταση από παιδιά, είτε τη μουσική, την επιλογή των παιδιών για την ερμηνεία των ρόλων, τις ενδυματολογικές προτάσεις, τα σκηνικά, τη μουσική! Όλα αυτά αναδίδουν από μέσα τους την προσπάθεια της Δασκάλας να μυήσει τα παιδιά στη μαγεία του θεάτρου και μέσα αυτά να κάνει ένα άλλο ακόμα πιο σημαντικό μάθημα: αυτό της θεατρικής αγωγής, της συνεργασίας, της επικοινωνίας, της εκμάθησης πραγμάτων ουσίας για τη ζωή, που άφθονα προσφέρει το θέατρο και … δεν θα ξεχασθούν εύκολα… Όσοι έχετε παρακολουθήσει παραστάσεις της τα τελευταία 5 χρόνια, νομίζω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου!

Το συγκεκριμένο έργο, η Μήδεια του Μποστ ήταν αρκετά προχωρημένο, ίσως και αρκετά ριψοκίνδυνο για τα παιδιά της τετάρτης Δημοτικού, οι μακροί διάλογοι, ο έμμετρος λόγος και ταυτόχρονα η τραγική βαρύτητα της ιστορίας της Μήδειας, η οποία βέβαια διανθίζεται και λεπτύνεται κατά πολύ από τον τρόπο γραφής των κωμικών στοιχείων του Μποστ…Ωστόσο τα παιδιά έκαναν το θαύμα τους και το κυριότερο έδειχναν να το απολαμβάνουν στη σκηνή! Από το έργο βέβαια δεν έλειψαν και …πινελιές από την σύγχρονη πραγματικότητα που ζούμε…Γεγονός που έκανε πολλούς να και να χειροκροτήσουν αλλά και να προβληματισθούν μια και την επομένη ήταν η Κυριακή των Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015!

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και κάποια στιγμή θα έπρεπε να υπάρχει η σκέψη οι παραστάσεις να είναι περισσότερες, καθώς επικράτησε το αδιαχώρητο στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, όπου και δόθηκε η παράσταση…Αλλά και γιατί όχι σε ένα φεστιβάλ που θα μπορούσε να καθιερωθεί, να παρουσιάζονται οι δουλειές των σχολείων και να τις παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά!

 

ΥΓ: Στέλλα Μπομποτά, ειλικρινά συγχαρητήρια και ευχόμαστε να μας συγκινείς με τις παραστάσεις τις οποίες θέλουμε να συνεχίσεις να ανεβάζεις με τους μαθητές σου…Για τις οποίες θα σε θυμούνται και θα σε ευγνωμονούν για τα καλύτερα μαθήματα που τους δίδαξες!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

DSC02571 DSC02568 DSC02573 DSC02579DSC02591 DSC02590

Βασιλική Μαχαίρα Δημοσιογράφος ΕΡΤ

Αρθρογράφος