Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Παναγίας Ελεήστριας στην Κορώνη Μεσσηνίας

30 Απριλίου 202214:56

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η πανηγυρική θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου από Ιερείς της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στη θαυματουργό Ελεήστρια και στις ευεργεσίες της προς τους ευσεβείς κατοίκους της Κορώνης, ευχόμενος να χαρίζει υγεία και να σκέπει όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σήμερα που η ανθρωπότητα μαστίζεται από σκληρές δοκιμασίες.

Παναγία Ελεήστρια Κορώνης: Το Ιερό Προσκύνημα της Πελοποννήσου

Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κωμόπολης, την οποία ακολούθησε πλήθος πιστών.

Με το πέρας της λιτανείας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον των προτομών του Εθνομάρτυρος Επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Δασκαλάκη.

Παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Β. Καπέλιος, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Π. Καρβέλας, ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

Αρθρογράφος